Persberichten

Persberichten


Over het lustrum wordt een hoop geschreven. Ook in de pers! Om ervoor te zorgen dat jullie niets missen, hebben wij hieronder alle persberichten rondom ons 150-jarig bestaan voor u gegroepeerd.
De beste wijnboeken

Harold Hamersma in NRC

De beste wijnboeken

 roept onderscheidingen in het leven voor wijnboeken. Zaterdag 4 november kwam ook 'Monsieur Louis' voorbij in zijn column. En hoe!

Harold Hamersma: "Prijs voor de beste debutant gaat naar Louis Kat. De grote man achter Wijnkoperij Okhuysen, een van de meest gereputeerde wijnimporteurs van het land, tekende zijn memoires op in Monsieur Louis. "
Welopgevoede Saint-Chinian

Nicolaas Klei in Elsevier

Welopgevoede Saint-Chinian

Ik ging naar Haarlem om me oud te voelen. Zo veel jaren geleden is het alweer dat ik voor het eerst schuchter Wijnkoperij Okhuysen binnenschuifelde. Zo veel jaren, dat een tekstverwerkingsprogramma nog WordPerfect heette en hun nieuwsbrief in zwart-wit verscheen. Ik bladerde 'm stuk, verrukt van al die wijnreisverhalen. Nu heeft Louis Kat een boek geschreven over al die bijzondere wijnmakers die hij heeft ontdekt: Monsieur Louis - Op pad met een wijnkoper. Louis werd eigenaar van bourgogne, bordeaux en port heette. Hij ontdekte Hermitage, Cornas, Chinon, Zuid-Frankrijk. Één van zijn lievelingshuiswijnen is deze fijne, welopgevoede, lichtkruidige saint-chinian van Jougla. Karaktervol zonnig Zuid-Frans rood, ontdekt door Louis in 1982, toen ik bij Okhuysen op avontuur ging.
Wienen slaat fles bubbels open bij 150-jarig Okhuysen

Haarlems Dagblad - 11 mei 2017

Wienen slaat fles bubbels open bij 150-jarig Okhuysen

Voor een burgemeester die nauwelijks alcohol nuttigt, houdt Jos Wienen er uitstekende voorkeuren (Châteauneuf-du-Pape; Gigondas) op na. Bij de start van de jubileumactiviteiten van de 150 jaar oude Haarlemse wijnkoperij Okhuysen is de Haarlemse burgemeester woensdagmorgen ook nog geslaagd in het sabreren van een magnum lustrumbubbels. Dat wil zeggen: het met de blanke (champagne)sabel openhakken van de fles. En dat nog midden op straat ook, recht voor het pand Gierstraat 34 waar Okhuysen in 1867 van start ging.

Bekijk hier het gehele artikel.
Een bijzonder lustrum

Anne-Wies.NL

Een bijzonder lustrum

Okhuysen Wijnkoperij viert feest. Al 150 jaar staat Okhuysen garant voor prachtige kwaliteitswijnen: een bijzonder lustrum! De door vader Louis en zoon Xavier Kat zorgvuldig geselecteerde wijnen komen inmiddels uit de hele wereld, van klassiek Frankrijk tot vernieuwend Nieuw-Zeeland. Maar de historie begint in Frankrijk. En Haarlem. Aan burgemeester Wienen van Haarlem de eer het feest ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum te openen. Dat doet hij door het sabreren van een magnum fles Limoux. Dit is een van de jubileumwijnen die Okhuysen samen met hun trouwe leveranciers hebben samengesteld. Lees het hele artikel op Anne-Wies.NL.
Wijn zit ons in het DNA

Haarlems Dagblad - 10 mei 2017

Wijn zit ons in het DNA

Anderhalve eeuw Okhuysen Wijnkoperij in Haarlem, stel je voor. Een oneindige wijnplas, een piramide aan flessen en vaten van de fijnste wijnboeren uit vooral Frankrijk en Spanje. Meer dan twintigduizend vaste klanten die het professionele huismagazine spellen en een stijgende omzet. Vanaf vandaag wordt het jubileum van het unieke bedrijf van Xavier Kat en zijn voorganger Louis Kat luister bijgezet. 

Het jubileumjaar van Okhuysen gaat vandaag knallend van start op de plek waar het 150 jaar geleden allemaal begon: in de zaak aan de Gierstraat in het hart van de stad. Burgemeester Jos Wienen zal deze dag een fles speciaal voor de wijnhandel gecreëerde lustrumbubbel sabreren, dat wil zeggen: met de blanke (champagne)sabel openen!

Vandaag in het Haarlems Dagblad een interview met Xavier en Louis Kat. Lees hier het gehele artikel.

Xavier: ,,Zodra wij over wijn mogen praten, beginnen we te stralen, en dan komt er iets boven dat krachtiger is dan onszelf. Wij zijn geen van beiden mensen die makkelijk in het openbaar het woord voeren..." Louis: ,,We leven  inderdaad tamelijk teruggetrokken..." Xavier: ,, Maar als we over wijn praten, kost dat geen enkele moeite. Dat zit in ons dna.