Bordeaux 2019


De campagne 2019 kwam onverwacht, maar groeide alsnog uit tot een groot succes. Hoe dit mogelijk is?

  • Allereerst werkte Bordeaux mee door aan de belangrijkste journalisten en importeurs proefflessen te sturen, want vanwege corona kon er niet ter plekke worden geproefd.
  • De kwaliteit van de wijnen is van een hoog tot zeer hoog niveau.
  • Bordeaux had door dat de prijzen in deze tijd behoorlijk omlaag moesten en bijna alle chateaus gaven hier gehoor aan.

Ook voor ons kwam dit toch enigszins als een verrassing. We begonnen dan ook ietwat voorzichtig, maar zagen al snel dat 2019 een buitenkans is voor alle liefhebbers van mooie bordeauxwijnen en schroefden onze inkopen op. 2019 is namelijk een topjaar tegen aantrekkelijke prijzen. Iets wat in Bordeaux in de regel niet samen gaat…

Het jaar laat zich kenmerken door een uitstekende rijpheid, met bovendien een goede zuurgraad en daarmee frisheid. Dat de warmte aan het eind van de zomer niet de overhand heeft gekregen (wat komt door de koele nachten), is heel goed te merken aan het feit dat we heel duidelijk de verschillende terroirs in de wijnen kunnen onderscheiden. Een kwaliteit die een jaar als 2010 ook had.

Graag maken we u erop attent dat de aantrekkelijke voorverkoopprijzen gelden tot en met 31 augustus aanstaande, zolang de voorraad strekt. De wijnen zijn naar verwachting medio 2022 beschikbaar.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!