Bordeaux 2019


Een groot jaar voor zeer aantrekkelijke prijzen? Bestaat dit nog in Bordeaux?
De eerste signalen wijzen in ieder geval die kant op!

BDX19 en COVID19 zullen voorlopig met elkaar verbonden zijn en niet enkel door het getal 19. Hoe dan ook, het biedt grote mogelijkheden voor de liefhebbers. Er was de nodige onzekerheid rondom de start van de primeurcampagne 2019, maar we kunnen u vertellen: we zijn gestart!

Omdat de proeverijen van begin april niet door konden gaan, konden de belangrijke journalisten ook niet proeven en hetzelfde geldt voor de importeurs. Voor Okhuysen geldt dat wij ieder jaar willen proeven voordat we inkopen. Alleen dan kunnen we tot de voor ons juiste selectie komen en ook onze klanten van adequate adviezen voorzien.

Inmiddels onderhouden wij al enige weken intensief contact met Bordeaux en zijn er bij een honderdtal chateaus proefflessen aangevraagd, die op dit moment dagelijks bij ons binnen komen. Ook de belangrijkste journalisten zijn inmiddels thuis aan het proeven geslagen en zullen spoedig met hun notities en punten komen.

Nu al staat vast dat 2019 een uitstekend oogstjaar is: in vele gevallen goed tot zeer goed, in sommige gevallen exceptioneel. Het jaar laat zich kenmerken door een uitstekende rijpheid, met bovendien een goede zuurgraad en daarmee frisheid. Dat de warmte aan het eind van de zomer nier de overhand heeft gekregen (wat komt door de koele nachten), is heel goed te merken aan het feit dat we heel duidelijk de verschillende terroirs in de wijnen kunnen onderscheiden. Een kwaliteit die een jaar als 2010 ook had.

Na afloop van onze proeverijen, zullen we uitgebreider bij de kwaliteit van het jaar stil staan. Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de markt. Bij interesse of vragen: mail ons vooral via vineus@okhuysen.nl of 023-5312240.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!