Bordeaux 2018


Vanaf het moment dat wij begin april in Bordeaux gaan proeven, komt de nieuwe primeurcampagne tot leven. Al is het dan nog steeds uitkijken naar de eerste serieuze ‘sortie’.

En gelukkig… We zijn begonnen! Belangrijke wijnjournalisten en wijnbladen als Jean-Marc Quarin, James Suckling, Jane Anson (Decanter) en Wine Spectator hebben hun punten openbaar gemaakt, heel langzaam komen de eerste wijnen uit, dus staan de seinen op groen!

Dat 2018 schitterende wijnen heeft voortgebracht is absoluut een feit. We proefden op meerdere chateaus hun mooiste wijn ooit en eigenlijk waren de wijnen over de volle breedte uitzonderlijk goed. Het jaar had wel bepaalde belangrijke kenmerken, zoals een overschot aan neerslag in het voorjaar en een gebrek aan neerslag in de zomer. De grote terroirs, die het vermogen hebben om enerzijds overtollig water goed door te laten, maar tegelijkertijd als spons te kunnen fungeren om in periode van langdurige droogte over de juiste waterreserves te beschikken, lieten uitzonderlijke resultaten zien. Bodems die hier een minder goed antwoord op hadden, hadden het vaak moeilijker en kregen aan het eind van de zomer te maken met waterstress. Hier rijpten de druiven soms net niet perfect uit, met wat onrijpe tonen tot gevolg. Er moest dus wel degelijk goed worden geselecteerd, maar overal was dit jaar kwaliteit te vinden. Een nogmaals, de top was dit jaar ook echt top!

Opvallend aan het jaar is de perfecte rijpheid, met behoud van elegante en verfrissende zuren. Op de linkeroever, bij de cabernet- gedomineerde wijnen zien we dat wel vaker, maar in 2018 zien we het ook bij de vroegrijpe merlotdruif. In Pomerol en Saint-Emilion leverde dat spectaculaire wijnen op.

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de markt.
Bij interesse of vragen: mail ons vooral via vineus@okhuysen.nl of 023-5312240.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!