Bordeaux 2021

Bordeaux 2021

Eind april werd er op uitnodiging van Bordeaux door ons vijfkoppige proefteam ter plaatse uitgebreid het nieuwe oogstjaar van vat geproefd. Onze eerste conclusie: 2021 heeft veel schitterende wijnen voortgebracht waarvan we nu al weten dat we er zelf ook voldoende van in onze kelder gaan leggen. Het jaar heeft namelijk een prachtig, levendig fruit, fijne zuren, precies voldoende rijpheid, een goede complexiteit en een iets lager alcohol dan in de laatste, warme jaren. Dit is écht een mooi klassiek jaar, waar in onze ogen juist de kracht van Bordeaux ligt.


Het proeven was dit jaar wel weer belangrijk, want 2021 is verre van homogeen en er moet dus goed worden geselecteerd. In dit lastige jaar (door vorst, regen en een koeler groeiseizoen) moest er hard en zorgvuldig worden gewerkt, zowel in de wijngaard als in de kelder en dat bracht niet overal de gewenste resultaten. Toch zijn wij vooral heel positief over hetgeen we proefden en kunnen u 2021 dan ook van harte aanbevelen!


Graag maken we u erop attent dat de aantrekkelijke voorverkoopprijzen gelden tot en met 31 augustus aanstaande, zolang de voorraad strekt. De wijnen zijn naar verwachting medio 2024 beschikbaar.