Nieuw oogstjaar Domaine des Roches Neuves!

Thierry Germain behoort volgens de toonaangevende groene gids van La Revue du Vin de France tot de beste Franse wijnmakers. De wijnen van Thierry bezitten naast concentratie, frisheid en elegantie, ook prachtig fruit en harmonieuze zuren in de afdronk. Thierry laat cabernet franc stralen en in al zijn schoonheid zien.

Lang hebben de rode wijnen uit de Loirevallei de naam gehad nogal hard en wrang te zijn. Dit kwam vaak door een gebrek aan goede rijpheid in de druiven. Dankzij verbeterde wijngaarden vinficatietechnieken en ook geholpen door de opwarming van het klimaat, weet de Loire vandaag de dag uitstekende wijnen te maken en het negatieve imago van zich af te schudden.

Domaine des Roches Neuves bewijst al veel langer hoe groots de wijnen uit deze prachtige streek kunnen zijn. Als geen ander weet Thierry dan ook hoe hij cabernet franc moet behandelen in de wijngaard en daarna in de kelder. Hij past voor al zijn verschillende cuvées perceelselecties toe, waarbij de rijpheid en concentratie van het fruit doorslaggevend zijn voor de keuzes in vinificatie en opvoeding en daarmee de uiteindelijke stijl van de wijn. Daarnaast draait het allemaal om lage rendementen, rigoureuze selecties en een zachte behandeling van de druiven en most in de kelder. Thierry weet hiermee het grote terroir van Saumur Champigny, en het karakter van de druif cabernet franc, te vangen in een fles wijn!

Naast grote wijnen van cabernet franc maakt Domaine des Roches Neuves ook een kleine selectie bijzondere witte wijnen van de voor de Loire typische chenin blanc. Oogstjaar 2017 is wederom een uitstekend jaar voor Saumur Champigny. Er waren wat uitdagingen met lentevorst. Tussen 26 en 29 april zelfs vier nachten achter elkaar. Door deze vorst en vervolgens de droge en hete zomer, zijn de rendementen wat lager dan normaal en is er minder geproduceerd. Echter, de kwaliteit is zeer hoog! Thierry is dan ook bijzonder tevreden met het resultaat en schrijft de wijnen een groot bewaarpotentieel toe. Door zijn zoektocht naar elegantie – door bijvoorbeeld niet te laat te oogsten – behouden zijn wijnen altijd een heerlijke toegankelijkheid en fraîcheur.

Duur actie: tot 30 november 2019
Domaine des Roches Neuves
€ 15,75
per fles bij een afname van 6
€ 17,50 per fles
   
Domaine des Roches Neuves
€ 38,90
per fles bij een afname van 6
€ 43,25 per fles
   
Domaine des Roches Neuves
€ 49,40
per fles bij een afname van 6
€ 54,90 per fles
   
Domaine des Roches Neuves
€ 35,00
per fles bij een afname van 6
€ 38,95 per fles
   
Domaine des Roches Neuves
€ 25,65
per fles bij een afname van 6
€ 28,50 per fles
   
Domaine des Roches Neuves
€ 36,90
per fles bij een afname van 6
€ 41,00 per fles
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!