Twee nieuwe Italiaanse domeinen

Wij presenteren u hier vier heerlijke nieuwe Italiaanse wijnen van Tenuta Salviano uit Umbrië en Agricola Punica uit Sardinië. Voor deze nieuwe Italiaanse wijnen geldt een mooie introductiekorting. Proef en geniet!

Tenuta Salviano
Op de oevers van het Corbarameer ligt niet ver van de stad Orvieto, het schitterende landgoed Titignano van de markiezin Nerina Corsini Incisa della Rocchetta. Het kasteel van Titignano werd in 937 gebouwd en wordt omringd door 2000 hectare grond. Op het landgoed bevindt zich Tenuta Salviano. De zonen van Nerina, Piero en Giovanni, leiden het wijndomein. Naast een prachtige Orvieto Classico Superiore maken de broers ook een even bijzondere als lekkere rode wijn: Turlò genaamd. De broers lieten zich voor deze cuvée inspireren door hun oudoom Mario Incisa della Rocchetta, de man achter de wereldvermaarde wijn Sassicaia, de eerste Super Tuscan.

Agricola Punica
Agricola Punica is een samenwerking tussen Tenuta San Guido (Sassicaia), Cantina di Santadi uit Sardinië en de gevierde Toscaanse oenoloog Giacomo Tachis. Tachis wilde op Sardinië topwijnen maken en ging de uitdaging aan. Als oud wijnmaker van Sassicaia en expert in het werken met cabernet en merlot, was hij zeer geïnteresseerd om op het eiland te experimenteren met ‘zijn’ Bordelaise druiven. In 2002 werd Agripunica opgericht en werden wijngaarden aangekocht van de wijndomeinen Barrua en Narcao. De ambitie die Tachis met Agripunica had – het maken van rode topwijnen op Sardinië met als basis de inheemse carignano, aangevuld met Bordelaise druiven – werd al snel een doorslaand succes. Daarnaast ging hij zich ook concentreren op het maken van witte wijn, waarbij hij zich opnieuw liet inspireren door een lokale druif (vermentino) en een internationale druif (chardonnay). Ook hier bleek al snel de enorme kundigheid van de oenoloog.
Duur actie: zolang de voorraad strekt en uiterlijk tot 28 juni 2018.

Lees meer over deze actie in de folder: download pdf.
€ 8,25
per fles bij een afname van 6
€ 9,50 per fles
   
€ 10,50
per fles bij een afname van 6
€ 11,95 per fles
   
€ 13,60
per fles bij een afname van 6
€ 15,10 per fles
   
€ 18,75
per fles bij een afname van 6
€ 20,50 per fles
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!