Op ontdekkingsreis door Spanje

Het begon allemaal met een mailtje dat ons werd toegestuurd door een Spaanse wijnmaakster die een importeur voor haar wijnen in Nederland zocht. Bijzonder genoeg had de mail bij ons iets losgemaakt. Enerzijds omdat de mail uit Rioja kwam, verreweg de bekendste Spaanse wijnstreek die aan het eind van de twintigste eeuw uit de gratie was geraakt bij de wijnliefhebber, maar nu al jaren met een grootse comeback bezig is. Anderzijds omdat er precies die dingen in stonden die we graag lezen: “Ik werk traditioneel, vanuit een filosofie van vakmanschap en minimale interventie. Mijn wijnen zijn fris en mineraal, vanwege de hoge ligging van de wijngaarden. Ik heb ervaring opgedaan in Bordeaux, Toscane, Californië, Nieuw-Zeeland en Priorat en ben in 2012 met mijn kleine eigen project gestart. Ik werk zo natuurlijk mogelijk, met oude wijngaarden van vijftig, tachtig en zelfs honderd jaar oud. De tijd heeft in dit deel van de wereld stilgestaan. Ik heb inmiddels voldoende wijn (niet veel!) om te exporteren…” Zo schreef Sandra Bravo ons. Met deze dame, en haar wijnen, wilden we graag kennismaken. Het eerste contact werd gelegd.

Proefflessen kwamen naar Haarlem en werden met voorrang geproefd. Altijd een spannend moment. Maar onze hoge verwachtingen werden zelfs overtroffen: de wijnen waren van een indrukwekkende schoonheid! In dezelfde week werden andere Spaanse wijnen geproefd, waar opnieuw een paar echte uitblinkers tussen zaten. De wijnen hadden één ding met elkaar gemeen, ze kwamen allemaal uit het noorden van Spanje. Omdat we hier al een tijde niet waren geweest, besloten we een winterse trip naar dit prachtige, ongerepte deel van Spanje te maken. Het werd een intensieve, maar prachtige tocht. Grotendeels onbekende streken deden we aan en nieuwe wijnstijlen en smaken bereikten en verrijkten onze getrainde paletten. Met trots presenteren wij u onze nieuwste aanwinsten!

In drie dagen tijd legden we 1500 kilometer af en bezochten acht producenten. De reis was zéér succesvol, want er werden maar liefst vier nieuwe samenwerkingen aangegaan en twee oude samenwerkingen werd nieuw leven in geblazen. Lees het gehele inkoopverhaal in de Vinée Vineuse. Ontvangt u nog geen Vinée Vineuse? Mail of bel ons of gebruik het inschrijfformulier.  
Duur actie: zolang de voorraad strekt en uiterlijk tot 21 juni 2019
€ 21,95
per fles bij een afname van 6
€ 22,95 per fles   (Normaal: € 24.90)
   
Dominio del Águila
€ 51,95
per fles bij een afname van 6
€ 53,95 per fles   (Normaal: € 58.50)
   
€ 6,60
per fles bij een afname van 6
€ 6,90 per fles   (Normaal: € 7.40)
   
Sierra de Toloño
€ 11,50
per fles bij een afname van 6
€ 11,95 per fles   (Normaal: € 12.95)
   
Sierra de Toloño
€ 11,50
per fles bij een afname van 6
€ 11,95 per fles   (Normaal: € 12.95)
   
€ 12,50
per fles bij een afname van 6
€ 12,95 per fles   (Normaal: € 13.95)
   
Bodegas El Paraguas
€ 20,50
per fles bij een afname van 6
€ 21,50 per fles   (Normaal: € 23.95)
   
€ 9,95
per fles bij een afname van 6
€ 10,50 per fles   (Normaal: € 11.25)
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!