In de feestmaand december ontkurken we de wijnen van Mas de
Daumas Gassac. De iconische wijnen van grondlegger Aimé Guilbert zijn wereldwijd
ontzettend geliefd en worden alom geprezen. Vorige maand nog werden de wijnen
geschonken bij het diner tijdens een bezoek van de Franse president Macron aan
China, ter ere van de opening van Centre Pompidou in Shanghai. En ze staan deze
maand met een lovend artikel in La Revue du Vin de France.
Het aanhoudende succes stijgt de broers Guilbert, die na het
overlijden van hun vader Aimé in 2016 samen met hun moeder het werk overnamen, niet
naar hoofd. Ze blijven volgens de filosofie van Daumas de Gassac werken, dat in
het kort neerkomt op respect: respect voor de natuur, voor de terroir en voor
het eindproduct; prachtige, authentieke wijnen!
Eind jaren 90 bedacht hun vader dat zijn wijnen eigenlijk
voor een breder publiek toegankelijk moest zijn en begon met die visie Moulin
de Gassac; fantastische wijnen mét het Daumas karakter, maar voor een hele
goede prijs. Deze wijnen werden ook hier in Nederland goed ontvangen en hebben
in de afgelopen decennia meerdere prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept.