Proefpakket 3 jaargangen Othello

Afgelopen week is het nieuwe oogstjaar 2016 Othello - Napa Valley gepresenteerd door de wijnmakers van Dominus Estate. Om de bijzondere wijnen van deze excellente equipe eens in het zonnetje te zetten hebben wij een uniek proefpakket samengesteld met drie oogstjaren van Othello uit Napa Valley!

Tijdens zijn studie aan de prestigieuze University of California Davis werd Christian Moueix verliefd op de wijnen uit Napa Valley. Bij zijn terugkeer in Bordeaux volgde Christian zijn vader, de beroemde wijnhandelaar Jean-Pierre Moueix uit Libourne op. Naast het handelshuis bezit Christian ook fameuze châteaux in Pomerol als Château Trotanoy, Château La Fleur-Pétrus, Château Hosanna, Château Latour à Pomerol en Château Bélair-Monange, 1er Grand Cru Classé in Saint-Emilion.

In 1981 krijgt Christian de wijngaarden in handen van de Napanook Vineyard bij Yountville. Napanook werd voor het eerst beplant met wijngaarden door George Yount in 1838 (naamgever van het stadje Yountville) en wordt gezien als een van de mooiste terroirs van Californië. In 1983 wordt het eerste oogstjaar Dominus vervaardigd door Christian. Verschillende oogstjaren van deze wijn ontvingen de hoogste scores van beroemde critici als Robert Parker. Naast Dominus maakt het team ook de prachtige wijn Othello, die als het kleine broertje gezien mag worden. Met evenveel zorg en aandacht wordt deze wijn gemaakt, van met name de jongere aanplant van de beroemde Napanook wijngaard. De productie is klein, waardoor wereldwijd slecht een paar geselecteerde importeurs de wijn distribueren.
 
Othello - Napa Valley Dominus is een echte bewaarwijn met veel kracht, concentratie en een immense tanninestructuur. Christian had de wens om naast Dominus een wijn te maken die enerzijds de klasse van het terroir van Napanook zou laten zien, maar bovendien een wijn die jonger al plezier zou geven. In 2012 werd door het team van Dominus dan ook het eerste oogstjaar van Othello gepresenteerd. Direct met groot succes. De wijnen van Othello, hoewel in hun jeugd al lekker, hebben een uitstekend bewaarpotentieel, waar ze winnen aan complexiteit en diepgang, tot zeker tien jaar na het oogstjaar.

Proefpakket 3 oogstjaren Othello Wine Cellars
 
2 flessen 2013 Othello - Napa Valley
2 flessen 2014 Othello - Napa Valley
2 flessen 2015 Othello - Napa Valley
 
Speciale prijs per pakket: € 235,00 (normaal: € 293,80)
Duur actie: 1 november 2019
Othello Wine Cellars
€ 235,00
per stuk   (Normaal: € 293,80)
   
Othello Wine Cellars
€ 49,50
per fles
   
Othello Wine Cellars
€ 44,90
per fles
   
Othello Wine Cellars
€ 52,50
per fles
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!