Voorverkoop Daumas Gassac

De voorverkoop Mas de Daumas Gassac is geopend! De vraag naar deze zeer interessante (bewaar)wijnen is tegenwoordig enorm. Dat Mas de Daumas zijn weg écht overal vindt, blijkt wel uit een bericht van Samuel Guibert medio november. Hij liet ons enthousiast weten dat tijdens het officiële diner met presidenten Emmanuel Macron en Xi Jinping ter ere van de opening van het ‘Centre Pompidou’ in Shanghai, Mas Daumas Gassac werd geschonken. 

De geschiedenis van Daumas Gassac 
Met de oogst van 2019 is het alweer het 42ste oogstjaar voor de familie Guibert. Het eerste oogstjaar was 1978, dat Louis Kat - als eerste importeur wereldwijd - aankocht van de legendarische Aimé Guibert. Zijn zonen Samuel, Gaël, Roman en Basile hebben inmiddels ieder hun eigen rol verworven. De mannen zijn opgegroeid tussen de wijnstokken en kennen de 63 individuele percelen dan ook als hun broekzak. Ondanks dat dit deel van het gebied van de Hérault in het zuiden van Frankrijk enkel landwijnen voortbrengt en er verder ook geen classificatie voor het gebied geldt, is het hier gelegen Mas de Daumas Gassac al jarenlang een wereldvermaard domein, regelmatig bestempeld als de enige ‘premier cru classé’ van de Languedoc. In eerste instantie werd slechts 7 hectare land beplant, met cabernet-sauvignon afkomstig uit Pauillac (nog immer 70% van de assemblage). Op advies van professor Emile Peynaud begon Aimé in 1979 ook met de aanplant van druivenrassen als malbec, cabernet franc, syrah, pinot noir en tannat. Inmiddels beslaan de wijngaarden bijna 50 hectare, verdeeld in kleine percelen, omringd door bos. De grote voorliefde van Aimé voor bijzondere druivenrassen heeft ervoor gezorgd dat Mas de Daumas Gassac inmiddels meer dan 30 verschillende, veelal schaarse druivenrassen aangeplant heeft staan.

Buitengewoon goed oogstjaar 2018 
De unieke klimatologische omstandigheden in de Gassac-vallei zorgden voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Dit resulteerde in een goede opbouw van de smaakstoffen en concentratie van de aroma’s in de druiven. De oogst duurde exceptioneel lang. Alle verschillende druiven werden gezond en rijp geoogst. De rendementen zijn laag met geconcentreerd fruit. Oogstjaar 2018 zet daarmee een illuster rijtje met geweldige oogstjaren met een 8 erin voort!
Duur actie: Tot 31 december 2019. Wij verwachten de wijnen uit dit aanbod eind 2020/ begin 2021 binnen te krijgen.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!