Voorverkoop Daumas Gassac

Elk jaar bieden wij u de veelgeprezen en inmiddels schaarse wijnen van Mas de Daumas Gassac in voorverkoop aan. Ondertussen zijn we aangekomen bij het 42ste oogstjaar voor de rode wijn van dit gerenommeerde huis uit het zuiden van Frankrijk. Het eerste oogstjaar dat Mas de Daumas Gassac op de markt bracht was 1978 en het was Louis Kat die de allereerste flessen over de grens van Frankrijk importeerde en naar Nederland haalde.

Dit jaar bieden we de uitstekende oogstjaren 2019 (rood) en 2020 (wit en rosé) aan. De vraag naar deze wijnen wordt steeds groter, het aantal beschikbare flessen steeds kleiner. Alhoewel u tot 1 december 2020 heeft om te profiteren van de aantrekkelijke voorverkoopprijzen, raden wij u aan snel te reageren, want voor dit exclusieve aanbod geldt op=op. De beschikbare hoeveelheden zijn namelijk beperkt.

'Grand Cru' van de Languedoc
Afgelopen februari hadden we nog een schitterende proeverij, met maar liefst 21 jaargangen van de wijnen van Mas de Daumas Gassac, teruggaand tot 1983! Ook de oudere jaargangen maakten hierbij weer veel indruk en waren nog springlevend. Ook deze proeverij onderstreepte weer de grote klasse en diepgang van de wijnen en het grote potentieel van deze ‘Grand Cru’ van de Languedoc.

Het waren Aimé en Véronique Guibert de la Vaissiere die aan het begin van de jaren zeventig vanuit het niets hun Mas de Daumas Gassac met veel succes opbouwden. Sinds hun zonen Samuel, Gaël, Roman en Basile de dagelijkse leiding op het domein hebben overgenomen wordt de filosofie van Mas de Daumas Gassac met veel respect, maar ook met ruimte voor modernisering, door de tweede generatie voortgezet.

Veel wijngaarden hebben ondertussen een respectabele leeftijd gekregen, waardoor de natuurlijke rendementen lager zijn geworden en de druiven meer concentratie krijgen. Door de jaren is er met veel aandacht ‘gevijld’ aan de vinificatie om de best mogelijke wijnen voort te brengen die een weerspiegeling zijn van hun terroir en de expressie van Mas de Daumas Gassac weergeven. Sinds Samuel de vinificatie in handen heeft zijn de extracties voor de blauwe druiven wat korter en zachter geworden. Hierdoor zijn de rode wijnen ook jonger al mooi te drinken dankzij een fijne gelaagdheid en veel fruitexpressie. Door de concentratie en structuur blijft ook het grote bewaarpotentieel intact voor een grootse ‘Vin de Garde’ zoals we dat van Mas de Daumas Gassac gewend zijn!
Duur actie: Tot 1 december 2020. Wij verwachten de wijnen uit dit aanbod eind 2021/ begin 2022 binnen te krijgen.
Mas de Daumas Gassac (Voorverkoop)
€ 39,50
per fles bij een afname van 6
€ 51,50 per fles
   
Mas de Daumas Gassac (Voorverkoop)
€ 39,50
per fles bij een afname van 6
€ 51,50 per fles
   
Mas de Daumas Gassac (Voorverkoop)
€ 18,50
per fles bij een afname van 6
€ 21,50 per fles
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!