Starring Katharina Wechsler

In ons magazine Vinée Vineuse besteden we volop aandacht aan de hernieuwde populariteit van Duitsland. Katharina Wechsler is een van de ‘new kids on the block’, hoogopgeleid, met een grote ervaring en barstensvol ambitie.

Als kind van Rheinhessen vertelt ze over de omslag in de jaren negentig, toen getalenteerde wijnmakers overstapten van zoete naar droge wijn en de focus op terroir kwam te liggen. Het was vooral Klaus-Peter Keller die liet zien wat er in deze regio mogelijk is. Niet voor niets liep Katharina bij Keller stage. Ze leerde er vooral over de verfijning en elegantie die de kalkstenen bodems brengen en die heerlijke puurheid en frisheid die de wijnen bezitten.

In 2009 nam ze enkele topwijngaarden van haar ouders over, waar tot dat moment weinig aandacht aan werd geschonken. Ze koos daarbij voor handwerk in de wijngaard, het terugbrengen van het aantal druivensoorten en een biologische werkwijze. Onlangs ging Katharina nog een stapje verder door over te stappen naar een biodynamische aanpak. Haar wens is om levendige, frisse wijnen te maken, zonder een hoog alcoholpercentage, maar wel met diepgang en mineraliteit.
Weingut Katharina Wechsler
€ 11,95
per fles
   
Weingut Katharina Wechsler
€ 13,50
per fles
   
Weingut Katharina Wechsler
€ 14,25
per fles
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!