Wijncursussen

Onze liefde voor wijn en kennis van wijn, hebben we omgezet in een aantal verschillende wijncursussen op verschillende niveaus: van een avond kennismaken met wijn tot een cursus van acht avonden. U kunt bij ons deelnemen aan één van de volgende vier cursussen:

1. Wijnproeven: een stoomcursus (1 avond)
2. Cursus 1 (Wijnvignet - SDEN 1) (2 avonden)
3. Cursus 2 (Wijnbrevet - SDEN 3) (8 avonden)
4. Wijn & Spijs (1 avond)

De wijncursussen worden gegeven in de wijnkelders van de winkel van Okhuysen, in de Gierstraat te Haarlem. In deze sfeervolle en authentieke wijnkelders lagen de wijnen tot begin jaren zeventig op vat te rijpen en werden ze er vervolgens gebotteld. Nog altijd worden hier bijzondere wijnen uit onze collectie bewaard.

Zie het overzicht hieronder voor de actuele data van de vier genoemde cursussen en bekijk alle cursusinfo en inschrijfvoorwaarden (klik hier).

Find your way into wine1 evening
Fancy a (first) introduction to wine? Learn how to taste wine in one evening? The aim of this course is to further stimulate your enthusiasm and love of wine and to increase your knowledge about wine and wine culture. This intensive evening is an absolute must for people who want to have a very interesting introduction to wine in a short time. This course is in English and is from 19:30 to 22:00.

19 september 2019 - Nog 16 plekken beschikbaar
€ 49.50 Meer informatie
Cursus 2 (Wijnbrevet - SDEN 3)8 avonden
Heeft u al enige kennis van wijn? En zou u zich méér willen verdiepen in wijn? Deze cursus gaat tijdens acht lessen uitvoerig in op wijnbouw, het maken van wijn, de meest gebruikte  druivenrassen, de belangrijkste klassieke en nieuwe wijnbouwgebieden en de combinatie van wijn en spijs.

8 dinsdagavonden vanaf 24 september 2019 - Nog 15 plekken beschikbaar
€ 369.00 Meer informatie
Cursus 1 (Wijnvignet - SDEN 1)2 avonden
Bent u een wijnliefhebber en wilt u in relatief korte tijd meer leren over wijn, dan is deze twee avonden durende wijncursus op SDEN 1 basisniveau een goede optie. We besteden aandacht aan de vraag 'wat is wijn'. U leert meer over de klassieke en nieuwe wijngebieden en u leert de meest voorkomende druivenrassen te herkennen. Een echte aanrader die een goede opstap vormt naar Cursus 2 (Wijnbrevet - SDEN 3).

Donderdag 26 september en 3 oktober 2019 - Nog 0 plekken beschikbaar
€ 109.00 Meer informatie
Wijnproeven: een stoomcursus1 avond
Zin in een (eerste) kennismaking met wijn? In één avond wijn leren proeven? De bedoeling van deze stoomcursus is om uw enthousiasme en liefde voor wijn verder aan te wakkeren en uw kennis over wijn en de wijncultuur te vergroten. Deze intensieve proefavond is een absolute aanrader voor mensen die in korte tijd een heel interessante kennismaking met wijn willen hebben.

Donderdag 10 oktober 2019 - Nog 8 plekken beschikbaar
€ 49.50 Meer informatie
Wijn & Spijs1 avond
Het combineren van wijn en spijs is voor steeds meer mensen een geliefd thema. Met de juiste combinaties kunt u van zowel de wijnen als de spijzen nog meer genieten! Tijdens deze cursus geven wij u enkele handvatten en adviezen om de mooiste wijn- en spijscombinaties te maken. Na deze avond zal het combineren van wijn en spijs u makkelijker afgaan en zult u nog meer plezier beleven aan uw met zorg bereide lunch of diner!

Donderdag 17 oktober 2019 - Nog 7 plekken beschikbaar
€ 49.50 Meer informatie

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!