Verget & Guffens-Heynen


Jean-Marie Guffens start samen met zijn vrouw Maine in 1979 in de zuidelijke Bourgogne het domein Guffens-Heynen. Het klimt in afzienbare tijd naar de top van de Bourgogne, uniek voor een producent die ‘slechts’ in de Mâconnais zit. Zo krijgt het onder andere drie sterren in de groene gids van La Revue du Vin de France en eindigen de wijnen in blindproeverijen met regelmaat boven de grote wijnen van de Côte d’Or. In 1990 creëert Guffens Verget: een handelshuis dat druiven koopt van kleine boeren, die volgens zijn richtlijnen werken. Ook Verget groeit uit tot een groot succes. Werden hier in het begin ook druiven uit de Côte d’Or gekocht, tegenwoordig richt Guffens zich vooral op de Mâconnais en Chablis. De wijnen die hij hier kan maken bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding, iets wat hij steeds belangrijker is gaan vinden.

In 2007 starten Jean-Marie en Maine hun volgende project: Château des Tourettes in de Lubéron, in de Alpes-de-Haute-Provence. Een plek waar ze
heerlijk kunnen wonen, maar met tevens genoeg potentie voor het maken van grote witte en rode wijnen. Chardonnay, hoe kan het ook anders, speelt hier een belangrijke rol. Omdat hij niet overal tegelijk kan zijn, wordt de jonge en zéér getalenteerde Julien Desplans door Guffens opgeleid om Verget onder zijn hoede te nemen. Hoewel de meester een goed oogje in het zeil houdt, neemt Julien de touwtjes hier steeds meer in handen.

Guffens

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!