Wijnen


De voorverkoop – met zeer aantrekkelijke witte Bourgognes uit het oogstjaar 2018 – van één van de beste wijnmakers ter wereld is gestart. We hebben het over de wijnen van Jean-Marie Guffens.

Na jaren van kleine oogsten, hagelstormen, vorst en ziektes in de wijngaard, kende de Bourgogne in 2018 eindelijk een kwantitatief goed en kwalitatief groots jaar! Jean-Marie Guffens: “Het jaar begon nog lastig met een warme lente, gevolgd door veel regen en kou, maar precies tijdens de bloei een venster van mooi weer. De zomer was warm, zonnig en droog, met op de juiste momenten een klein buitje. Ook tijdens de oogst hield het mooie weer aan. We hadden dan ook geen haast om de druiven binnen te halen. Juist door te wachten op perfecte rijpheid, plukten wij druiven met een prachtige concentratie, met behoud van schitterende zuren!” Ook wij mochten dit eind maart, tijdens een proeverij met Jean-Marie zelf ondervinden. Jean-Marie heeft gelijk… Iedere wijn die we proefden was raak. En omdat de volumes dit jaar goed waren en hij vindt dat de Bourgogne wat moet kalmeren, besloot Guffens zijn prijzen niet te verhogen en in sommige gevallen zelfs te verlagen. Typisch Guffens; hij doet de dingen graag anders. 

Duur voorverkoop: tot 1 augustus 2019 en zolang de voorraad strekt. Naar verwachting zijn de wijnen vanaf begin/ medio 2020 beschikbaar.
Maison Verget
€ 13,70
per fles
   
€ 46,50
per fles
   
€ 18,95
per fles
   
€ 22,25
per fles
   
Domaine Guffens-Heynen
€ 31,25
per fles
   
Domaine Guffens-Heynen
€ 37,50
per fles
   
Domaine Guffens-Heynen
€ 37,65
per fles
   
Domaine Guffens-Heynen
€ 70,50
per fles
   
Château des Tourettes
€ 23,25
per fles
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!