Domaine Montlobre

Actie 2020

Gezien de huidige situatie hebben wij de actie van Montlobre iets anders ingestoken dan voorgaande jaren. Wij begrijpen ieders zorgen en om u toch - met zekerheid - de wijnen van Montlobre te kunnen aanbieden, zijn we in overleg met het domein tot het volgende gekomen. U kunt uw bestelling gewoon online bij ons plaatsen, maar in plaats van meteen te betalen, kunt u uw betaling uitstellen tot het moment van leveren. Zo is uw bestelling zonder financieel risico. U kunt in de laatste stap van het bestelproces kiezen voor 'Op factuur betalen'. Wij regelen dan de rest.

Het domein

Domaine Montlobre is van oudsher een opvanghuis voor weesjongens en jongens die een steuntje in de rug konden gebruiken wat betreft opvoeding en educatie. Het enige meisje tussen al die jongens was Alexandrine, de dochter van de leider van het huis. Zij speelde vrolijk met haar hoepel, het beeld dat nog steeds de etiketten van Montlobre siert. De religieuze opvoeding vond plaats in la Chapelle de Montlobre. Het door de rozet met gekleurd glas schijnende licht verspreidt de contouren van het meisje dat met haar hoepel speelt, over de wijnvaten in de kapel, die vandaag de dag dienst doet als wijnkelder.


Het Domein

De wijnmaker

De gedreven oenoloog Damien Michel is de man achter het grote succes van Montlobre. Hij leerde het vak in Bordeaux, bij Château Mouton Rothschild. Damien deed hierna ervaring op in Chili, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Argentinië, de Verenigde Staten en Italië. In 1998 ging hij werken bij Montlobre, en sindsdien heeft hij zichzelf hier ieder jaar opnieuw weten te overtreffen met zijn Réserve de la Chapelle. Met zijn grote schat aan ervaring en enorme gedrevenheid torenen de wijnen van Damien in kwaliteit ver boven het gemiddelde uit.

Damien - Montlobre

Het terroir

Het domein, gelegen in de Mosson-vallei nabij Montpellier, lijkt voorbestemd te zijn om wijn voort te brengen. Het microklimaat is er buitengewoon gunstig, de bodem rijk aan mineralen en de percelen krijgen meer dan genoeg zon. De oude wijnstokken brengen heel geconcentreerde druiven voort. Deze factoren samen zijn de fundamenten van de constant hoge kwaliteit van de wijnen van Montlobre.

Terroir

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!