Overweldigend succes

Vlak voor het verschijnen van de voorverkoop Tenuta San Guido ontving de 2016 Sassicaia 100 (!!) punten van Robert Parkers Wine Advocate: “To my mind, the 2016 Sassicaia stands tall next to the epic 1985 vintage that set the ultimate benchmark for vino italiano.”  Zijn ‘vonnis’ bracht zo’n golf aan aanvragen teweeg, dat – ondanks het eerlijk verdelen onder de geïnteresseerden – Sassicaia is uitverkocht. Niet getreurd, want naast Sassicaia brengt Tenuta San Guido nog twee prachtwijnen: de indrukwekkende Guidalberto en de fantastische Le Difese

De trots van Italië

Het bijzondere verhaal van Sassicaia in het kort: wijnland Italië was in de jaren zestig van de vorige eeuw – enkele uitzonderingen daargelaten – verworden tot een producent van een enorme plas middelmatige wijn. De lokale bevolking deed zich te goed aan deze wijn, die als enig voordeel de lage prijs had. Op het gebied van kwaliteitswijnen had Italië een grote achterstand op een land als Frankrijk.
De komst van Sassicaia bracht hier verandering in. Want opeens stond daar aan het begin van de jaren zeventig een wijn die het moeiteloos op kon nemen tegen de allergrootste wijnen uit Bordeaux. De internationale pers dook boven op deze nieuwkomer en raakte er niet over uitgesproken. Italië was apetrots op zijn Sassicaia en raakte in de ban van deze majestueuze wijn. Het succes gaf het wijnland Italië zelfvertrouwen en inspireerde vele producenten om ook voor kwaliteit te gaan.

Ook van Tenuta San Guido...

Onverhoopt toch niet de Sassicaia kunnen bemachtigen of toch iets boven het budget? Gelukkig brengt Tenuta San Guido nog twee prachtwijnen: Guidalberto en Le Difese. Onterecht worden deze wijnen wel eens de tweede en derde wijn van het domein genoemd. In werkelijkheid komen ze van hun eigen geselecteerde percelen, kennen ze een afwijkende druivensamenstelling en bezitten ze een geheel eigen karakter. Het ontdekken meer dan waard!

De wijnen zijn leverbaar vanaf eind juli 2019.
Er zijn helaas geen producten gevonden die voldoen aan uw criteria.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!