‘En primeur’ is de Franse wijnhandelterm voor wijn die al
vóór de botteling ter verkoop wordt aangeboden. Wij reserveren een bepaalde
hoeveelheid van deze wijnen en betalen die direct. Vervolgens bieden wij die
wijnen aan in een zogenaamde ‘voorverkoop’. Dit betekent dat ook u, als
consument, de wijn (ruim) voor ontvangst bij ons afrekent. Hiermee verzekert u
zich van het bezit van deze veelal schaarse wijnen en betaalt u bovendien de
laagst mogelijke prijs.
De
‘voorverkoopwijnen’ worden door ons in een vroeg stadium op de domeinen van het
vat geproefd en beoordeeld. In sommige streken worden er jaarlijks zelfs
speciale proeverijen voor georganiseerd, zoals in Bordeaux het geval is.
In onze ‘voorverkoop’-magazines doen wij vervolgens verslag van het verloop van het oogstjaar (het weer heeft immers veel invloed op de stijl van de wijn) en delen wij onze proefnotities en onze inschattingen over het bewaarpotentieel van de verschillende wijnen.