Año Cero Cabernet Sauvignon

2017 Año Cero Cabernet Sauvignon

Altocedro
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 15,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een neus van donker bosfruit, mint en een zweem van hout. De smaak is geconcentreerd, met veel rijp fruit en fluwelige tanninen. De lange afdronk is verrukkelijk fris.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 15-17°C

Details:
Land Argentinië
Streek Mendoza
Herkomst Valle de Uco, La Consulta
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 14%
Druivenras(sen) cabernet sauvignon (blauw)
Wijnbereiding Karim’s ‘Cab-Sauv’- project in de Uco Valley was een uniek experiment. In hét herkomstgebied van de malbec is een 100% Cabernet- Sauvignon allesbehalve gebruikelijk. Karim Mussi Saffie creëerde - door zeer selectief te oogsten en dankzij een gisting op lage temperatuur - een Mendoza Cabernet-Sauvignon die alle sceptici van tafel blaast!
Domeininformatie:
Altocedro
Boetiekwijnhuis Altocedro ligt in het dorpje La Consulta, in de Ucovallei op de uitlopers van het Andesgebergte. In dit deel van Mendoza worden veel nieuwe wijngaarden aangeplant. Rondom de historische wijndorpen, zoals La Consulta, liggen echter ook schitterende oude wijngaarden, met stokken tot meer dan honderd jaar oud. De van oorsprong Libanees Karim Mussi Saffie groeide op in dit gebied. In 1998 vestigde hij zich hier als wijnmaker en kocht een oude kelder die hij totaal moderniseerde. Als grote aanhanger van oude druivenstokken sloot hij contracten af met bevriende families, in het bezit van kleine topwijngaarden. Hij koopt bij hen druiven in en adviseert hen op het gebied van biologisch wijngaardbeheer.
Regioinformatie:
Mendoza
De provincie Mendoza -gelegen in het westen van Argentinië, aan de voet van de Andes- produceert driekwart van de Argentijse wijnopbrengst. Dat maakt Mendoza het bekendste en het belangrijkste wijngebied van Argentinië. De provincie is onder te verdelen in vijf verschillende wijngebieden die allen een eigen bodem en microklimaat hebben. In totaal is er binnen Mendoza zo'n 140.000 hectare grond beplant met wijnstokken. Dankzij de hoge ligging, vaak op de uitlopers van de Andes, heeft het gebied te maken met felle zon. De temperaturen zijn echter niet extreem hoog en via een eeuwenoud stelsel van kanaaltjes, de acéquias, wordt het smeltwater van de Andes gebruikt voor irrigatie. De druivensoorten malbec, criolla, torrontés, bonarda en cabernet sauvignon zijn veelvuldig aangeplant en gedijen er goed. Veel van de vaak indrukwekkend grote domeinen zijn in handen van Europese wijnmakers, die hun jarenlange ervaring en hun kennis inzetten om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Vaak voor een zeer schappelijke prijs. De kennis van wijnbouw ontwikkelt zich snel in Mendoza, in de provincie worden goede opleidingen geboden en steeds meer wijnmakers ontwikkelen een interesse in het creëren van terroirwijnen. De producenten in Mendoza zijn trots op hun prestaties en laten elkaar en toeristen graag zien hoe zij te werk gaan. Wijntoerisme is inmiddels zelfs de belangrijkste inkomstenbron van de regio!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Año Cero - Pinot Noir
€ 15,95 per fles.
   
Año Cero Malbec
€ 15,90 per fles.
   
La Consulta Select Blend
€ 17,95 per fles.
   
La Consulta Select Blend
€ 17,95 per fles.
   
Año Cero - Pinot Noir
€ 15,95 per fles.
   
Año Cero Malbec
€ 15,90 per fles.
   
Saint-Emilion
Château Barberousse
€14,95 per fles bij een afname van 6.      
€15,50 per fles.
   
La Dula Garnachas de Altura - Rioja
€ 19,95 per fles.
   
Beaujolais 'En Besset'
€ 16,70 per fles.
   
Tinus Le Rouge - Pays de Vaucluse
€ 18,90 per fles.
   
Pessac-Léognan rouge
Chevalier par O. Bernard
€ 17,80 per fles.
   
Médoc - Cru Bourgeois
Château Le Temple
€ 16,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!