Año Cero Tempranillo
Año Cero Tempranillo

2021 Año Cero Tempranillo

Altocedro 0.75l

16

25

per fles

Ook de tempranillo kan goed tegen droogte, maar maakt indien nodig dankbaar gebruik van het smeltwater van de Andes dat via de Tuyuánrivier wordt aangevoerd. De tempranillo wordt relatief vroeg geoogst om de optimale frisheid in de druiven vast te houden. Slechts 30% van de wijn ondergaat een houtrijping.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Ook de tempranillo kan goed tegen droogte, maar maakt indien nodig dankbaar gebruik van het smeltwater van de Andes dat via de Tuyuánrivier wordt aangevoerd. De tempranillo wordt relatief vroeg geoogst om de optimale frisheid in de druiven vast te houden. Slechts 30% van de wijn ondergaat een houtrijping.

Proefnotitie

Heerlijke neus van viooltjes, specerijen, kersen en een zweem van hout. De smaak maakt indruk met intense fruittonen, fluwelige en rijpe tanninen en een frisse finale.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Een Argentijnse steak van de grill met maïs en zoete aardappel pruree.

Details

Streek

Mendoza

Herkomst

Valle de Uco, La Consulta

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Altocedro

Boetiekwijnhuis Altocedro ligt in het dorpje La Consulta, in de Ucovallei op de uitlopers van het Andesgebergte. In dit deel van Mendoza worden veel nieuwe wijngaarden aangeplant. Rondom de historische wijndorpen, zoals La Consulta, liggen echter ook schitterende oude wijngaarden, met stokken tot meer dan honderd jaar oud. De van oorsprong Libanees Karim Mussi Saffie groeide op in dit gebied. In 1998 vestigde hij zich hier als wijnmaker en kocht een oude kelder die hij totaal moderniseerde. Als groot liefhebber van oude druivenstokken sloot hij contracten af met bevriende families, in het bezit van kleine topwijngaarden. Hij koopt bij hen druiven in en adviseert hen op het gebied van biologisch wijngaardbeheer.

Regioinformatie

Mendoza

De provincie Mendoza -gelegen in het westen van Argentinië, aan de voet van de Andes- produceert driekwart van de Argentijnse wijnopbrengst. Dat maakt Mendoza het bekendste en het belangrijkste wijngebied van Argentinië. De provincie is onder te verdelen in vijf verschillende wijngebieden die allen een eigen bodem en microklimaat hebben. In totaal is er binnen Mendoza zo'n 140.000 hectare grond beplant met wijnstokken. Dankzij de hoge ligging, vaak op de uitlopers van de Andes, heeft het gebied te maken met felle zon. De temperaturen zijn echter niet extreem hoog en via een eeuwenoud stelsel van kanaaltjes, de acéquias, wordt het smeltwater van de Andes gebruikt voor irrigatie. De druivensoorten malbec, criolla, torrontés, bonarda en cabernet sauvignon zijn veelvuldig aangeplant en gedijen er goed. Veel van de vaak indrukwekkend grote domeinen zijn in handen van Europese wijnmakers, die hun jarenlange ervaring en hun kennis inzetten om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Vaak voor een zeer schappelijke prijs. De kennis van wijnbouw ontwikkelt zich snel in Mendoza, in de provincie worden goede opleidingen geboden en steeds meer wijnmakers ontwikkelen een interesse in het creëren van terroirwijnen. De producenten in Mendoza zijn trots op hun prestaties en laten elkaar en toeristen graag zien hoe zij te werk gaan. Wijntoerisme is inmiddels zelfs de belangrijkste inkomstenbron van de regio!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven