Arbin 'Le Comte Rouge' - Vin de Savoie
Arbin 'Le Comte Rouge' - Vin de Savoie

2019 Arbin 'Le Comte Rouge' - Vin de Savoie - Domaine Genoux

Domaine Genoux 0.75l

23

95

per fles

Mondeuse ten voeten uit! De druiven worden volledig ontsteeld en krijgen een koude inweking gevolgd door een koele vergisting. De opvoeding is op kleine eikenhouten vaten waarvan een deel nieuw is.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Mondeuse ten voeten uit! De druiven worden volledig ontsteeld en krijgen een koude inweking gevolgd door een koele vergisting. De opvoeding is op kleine eikenhouten vaten waarvan een deel nieuw is.

Proefnotitie

Een prachtige dieppaarse kleur met expressief zwart fruit, specerijen als foelie en zoethout. De smaak is mooi fris met wederom het zwarte fruit, iets aards en wilde kruiden. Een wijn met materie en complexiteit, maar ook sappig en zeer uitdagend!

Schenkadvies

Nu tot 2030, 15-17°C

Serveer met

Heerlijk bij wildgerechten, Tomme de Savoie of Reblochon.

Details

Streek

Savoie

Herkomst

Vin de Savoie - Arbin

Biologische certificering

Biologisch-Dynamisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Mondeuse (blauw)

Domeininformatie

Domaine Genoux

Eigenaren van Château de Mérande zijn André en Daniel Genoux, zesde generatie wijnmakers, die alles uit de bijzondere wijngaarden proberen te halen. Deze zijn gelegen op steile hellingen en beplant met enkel autochtone druivensoorten als mondeuse, altesse en jacquère. De waardering voor de rijke historie, lokale traditie en oog voor de natuur moesten in hun missie voorop staan. Sinds 2000 zijn verlaten percelen opnieuw beplant met de lokale druivenrassen. In 2009 is het domein biologisch gecertificeerd en wordt er vol overtuiging biologisch-dynamisch gewerkt in de wijngaarden. Alle druiven worden met de hand geoogst om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Ook in de kelder kiezen ze voor een heel pure benadering: door perfect rijpe druiven te oogsten is de interventie hier minimaal. Château de Mérande is schitterend gelegen aan de voet van de Franse Alpen in de ‘Combe de Sa­voie’ bij het dorpje Arbin, aan de rivier de Isère. Het domein beslaat twaalf hectare wijngaarden. Zeven hectare is beplant met de blauwe mondeuse. Door de ligging en zonrijke expositie van de steile wijngaarden rondom het dorp wordt deze druif hier perfect rijp. Twee hectare is beplant met roussanne, die zijn grote reputatie heeft opge­bouwd in de noordelijke Rhône, maar hier zijn ei­gen herkomstbenaming heeft, Chignin-Bergeron. De rest van de wijngaarden staat aangeplant met de druiven jacquère, altesse (voor de roussette de Savoie), wat gamay noir à jus blanc en de bijna vergeten persan. Alle wijnen zijn spatzuiver, bezitten een verkwikkende zuurgraad, maar zijn daarnaast gul en rijk!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven