Auxey-Duresses 'Cuvée Rosé'

2018 Auxey-Duresses 'Cuvée Rosé'

Domaine Dupont-Fahn
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 20,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Het resultaat is een heerlijke, fruitige rosé die doet denken aan zoete aardbei en kersen. Het getoaste hout maakt de wijn extra aantrekkelijk.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 10-12°C

Serveer met:
Bij kruidige en oosterse gerechten.
Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Auxey-Duresses
Kleur / Soort Rosé wijn
Wijn karakter Rosé wijn
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13,5%
Druivenras(sen) pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)
Wijnbereiding Dupont oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en wat vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem laag. Meestal is de productie gemiddeld niet meer dan 35 hectoliter per hectare. Dupont kiest heel duidelijk voor wijnen die jong gedronken dienen te worden.
Domeininformatie:
Domaine Dupont-Fahn
Michel Dupont woont bij het ommuurde gehuchtje Clos des Toisières, dat hoort bij de gemeente Monthélie, nabij Meursault, waar hij een klein en gerenommeerd wijndomein bezit. De wijnen van Michel zijn uitbundig, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en een extreme rijpheid. Hij oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en een zekere vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem altijd laag. Dupont kiest heel duidelijk voor wijnen die jong gedronken dienen te worden. Sinds enkele jaren bezit hij ook een wijngaard in de Languedoc ter hoogte van Lunel. Hier maakt hij met dezelfde spirit enkele prachtige wijnen, waaronder een heerlijke Chardonnay en een indrukwekkende Cabernet-Sauvignon.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Saint-Véran 'Lieu(Inter)dit'
€ 25,70 per fles.
   
Mâcon-Villages Ephémère
€ 21,50 per fles.
   
Saint-Véran 'Tradition'
€ 16,50 per fles.
   
Auxey-Duresses rouge 'Les Vireux'
€ 21,95 per fles.
   
Tavel rosé 'La Dame Rousse'
Domaine de la Mordorée
€ 19,25 per fles.
   
Tavel rosé 'La Reine de Bois'
Domaine de la Mordorée
€ 23,50 per fles.
   
Mineral Rosé Alvarinho & Pinot Noir
€ 14,90 per fles.
   
Bourgogne rouge
Domaine Bachelet-Monnot
€ 22,90 per fles.
   
Franciacorta Brut
Il Mosnel
€ 22,50 per fles.
   
Red Angel - Venezia-Giulia
€ 23,90 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!