Auxey-Duresses blanc

2017 Auxey-Duresses blanc

Maison Camille Giroud
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 36,10 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Afkomstig van twee verschillende percelen vrij dicht tegen Meursault aan. De wijngaarden liggen op bijna 300 meter hoogte. De neus is floraal en heerlijk toegankelijk. De smaak is fris en kruidig, gevolgd door een afdronk met pit en een zilte minerale toets.

Schenkadvies:
vanaf 2020 tot 2025, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Auxey-Duresses
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Domeininformatie:
Maison Camille Giroud
Het Bourgogne-huis Camille Giroud werd in 1865 opgericht door de man wiens naam het nog altijd draagt. Naast de productie van wijnen van eigen wijngaarden rond Beaune, kocht het huis wijnen van andere wijnboeren. Deze werden vervolgens in de kelders van Giroud opgevoed. Pas als het huis de wijn geschikt vond voor de markt werd deze vrijgegeven. De kelders van Giroud puilden dan ook uit van de grote oude wijnen. Dat deze werkwijze in de huidige tijd niet meer past, bleek begin 2001 toen de kleinkinderen Bernard en François het huis noodgedwongen moesten verkopen aan een investeringsgroep uit Amerika. De groep stelde de talentvolle wijnmaker David Croix aan als technisch directeur. Met de komst van Croix begon een grote omwenteling binnen Maison Camille Giroud. Vanaf 2002 is men zich gaan beperken tot het proces van wijnmaken en worden druiven en most aangekocht. De voorwaarde voor een biologisch verantwoord wijngaardbeheer bleef echter gehandhaafd. David heeft inmiddels (in 2016) het stokje overgedragen aan Carel Voorhuis om zich volledig te kunnen concentreren op zijn eigen Domaine Croix. Carel, een fransman met nederlandse roots, zet inmiddels het goede werk van David voort en is net als zijn voorganger zeer ambitieus en kundig.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Chassagne-Montrachet rouge Les Chênes
€ 34,70 per fles.
   
Pouilly-Vinzelles 'Les Longeays'
€ 43,25 per fles.
   
Bourgogne blanc
Domaine Tollot-Beaut
€ 24,70 per fles.
   
Auxey-Duresses blanc
Maison Camille Giroud
€ 34,95 per fles.
   
Santenay 1er Cru Clos Rousseau
Maison Camille Giroud
€ 40,90 per fles.
   
Marsannay 'Les Longeroies'
Maison Camille Giroud
€ 35,90 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Terroirs de Fuissé'
Maison Verget (Voorverkoop)
€24,45 per fles bij een afname van 6.      
€31,30 per fles.
   
Chablis 'Cuvée de la Butte'
€ 25,70 per fles.
   
Riesling Schreck Reserve
Weingut Stadt Krems
€ 34,95 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Le Clos Reyssie'
€ 38,25 per fles.
   
Rully blanc 1er Cru Gresigny
Domaine Michel Briday
€ 32,20 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'En Crazy'
Domaine Guffens-Heynen
€ 31,25 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!