Barbaresco Asili

2014 Barbaresco Asili

Bricco Asili (Ceretto)
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 127,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Een prachtig complexe, zowel levendige als intense wijn met impressies van rozen, viooltjes, klein rood fruit en cacao. Verder compacte, elegante tanninen, mineralen en een grote lengte.

Schenkadvies:
nu tot 2028, 15-17°C

Details:
Land Italië
Streek Piemonte
Herkomst Barbaresco
Biologische certificering Biologisch-Dynamisch gecertificeerd
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 14%
Druivenras(sen) nebbiolo/spanna/chiavennasca (blauw)
Wijnbereiding Een van de topwijngaarden in Barbaresco die, na dertig jaar braak te hebben gelegen, in 1970 opnieuw werd aangeplant. De mergelgrond is rijk aan fossielen. Voor de opvoeding worden kleine houten cuves gebruikt.
Domeininformatie:
Ceretto
In het noordwesten van Italië ligt de streek Piemonte, met als belang­rijkste stad Turijn. Piemonte, letterlijk ‘aan de voet van de berg’, wordt in het noorden bij het Aosta-dal omringd door Alpenreu­zen, die een natuurlijke bescherming bieden. Hoewel ook hier wat wijnbouw voorkomt, presteert vooral de wijnstok ten zuiden van de rivier de Po optimaal. In dit deel van Piemonte ontstaan heel gemak­kelijk mi­croklimaatjes en deze vorm­en samen met de unieke bodem een ideale combinatie voor het maken van topwijnen. Beroemde en kostbare wijnen als Barolo en Barba­resco komen hier dan ook van­daan. Maar er gebeurt hier meer, veel meer. Een van de toonaangevende wijnhuizen in Piemonte is Ceretto. Eind jaren dertig startte Riccardo Ceretto in Alba een klein wijnbedrijfje. In de jaren zestig namen de kinderen Bruno en Marcello de zaak van vader over en in de jaren daarna verwierf het huis Ceretto steeds meer naam en faam dankzij de zeer hoge kwaliteit van de wijnen.
Regioinformatie:
Piemonte
In het noordwesten van Italië ligt Piëmont, met als belangrijkste stad Turijn. Piemonte, letterlijk ‘aan de voet van de berg’, wordt in het noorden bij het Aostadal omringd door Alpenreuzen, die een natuurlijke bescherming bieden. Hoewel ook hier wat wijnbouw voorkomt, presteert vooral de wijnstok ten zuiden van de rivier de Po optimaal. Microklimaatjes ontstaan in dit deel van Piëmont heel gemakkelijk en vormen samen met de unieke bodem een ideale plek voor het maken van topwijnen. In het gebied valt ongeveer dezelfde hoeveelheid neerslag als in Bordeaux. Uit Piëmont komen de beroemde en kostbare barolo en barbaresco, krachtige wijnen gemaakt van de nebbiolodruif. Het zijn ideale bewaarwijnen die, eenmaal gerijpt, een roestige kleur hebben en bijna fluweelachtig zacht kunnen worden. Ook de barbera is hier veel aangeplant en levert steeds vaker kwaliteitswijnen op, gemaakt op traditionele Bordelaise wijze. De minder verspreide dolcetto geeft een frisse elegante wijn met een laag tanninegehalte, de wijn kan zich goed kan meten met beaujolaiswijnen. Voor wit is de fris-zoete, licht mousserende Moscato d’Asti wereldberoemd. Lokale witte variëteiten als arneis en cortese zijn minder bekend, maar geven heel karakteristieke en vaak interessante wijnen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Barolo Brunate
Bricco Rocche (Ceretto)
€ 97,50 per fles.
   
Barbaresco Asili
Bricco Asili (Ceretto)
€ 106,50 per fles.
   
Barbaresco Asili
Bricco Asili (Ceretto)
€ 106,50 per fles.
   
Barolo Brunate
Bricco Rocche (Ceretto)
€ 97,50 per fles.
   
Corton Grand Cru
Domaine Tollot-Beaut
€ 103,50 per fles.
   
Barolo Brunate
Bricco Rocche (Ceretto)
€ 97,50 per fles.
   
Campo del Drago - Brunello di Montalcino
€ 101,70 per fles.
   
Barolo Brunate
Bricco Rocche (Ceretto)
€ 97,50 per fles.
   
Barbaresco Asili
Bricco Asili (Ceretto)
€ 106,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!