Barolo

2015 Barolo

Ceretto
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 51,90 per fles.   (Normaal: € 58,50)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De wijn heeft een heerlijke frisse en bloemige expressie, met tonen van klein rood en zwart fruit en iets aards. De tanninen zijn perfect rijp en de afdronk lang.

Schenkadvies:
nu tot 2028+, 15-17°C

Details:
Land Italië
Streek Piemonte
Herkomst Barolo
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 14%
Druivenras(sen) nebbiolo/spanna/chiavennasca (blauw)
Wijnbereiding 2015 was een ontzettend goed jaar voor Barolo. Een selectie druiven van de Bricco Rocche- en Brunate-wijngaarden komt samen in deze klassieker, die dit jaar een bijzonder hoog niveau haalt. De wijn rijpte twaalf maanden op kleine barriques en vervolgens nog eens twaalf maanden op grote houten foeders.
Domeininformatie:
Ceretto
In het noordwesten van Italië ligt de streek Piemonte, met als belang­rijkste stad Turijn. Piemonte, letterlijk ‘aan de voet van de berg’, wordt in het noorden bij het Aosta-dal omringd door Alpenreu­zen, die een natuurlijke bescherming bieden. Hoewel ook hier wat wijnbouw voorkomt, presteert vooral de wijnstok ten zuiden van de rivier de Po optimaal. In dit deel van Piemonte ontstaan heel gemak­kelijk mi­croklimaatjes en deze vorm­en samen met de unieke bodem een ideale combinatie voor het maken van topwijnen. Beroemde en kostbare wijnen als Barolo en Barba­resco komen hier dan ook van­daan. Maar er gebeurt hier meer, veel meer. Een van de toonaangevende wijnhuizen in Piemonte is Ceretto. Eind jaren dertig startte Riccardo Ceretto in Alba een klein wijnbedrijfje. In de jaren zestig namen de kinderen Bruno en Marcello de zaak van vader over en in de jaren daarna verwierf het huis Ceretto steeds meer naam en faam dankzij de zeer hoge kwaliteit van de wijnen.
Regioinformatie:
Piemonte
In het noordwesten van Italië ligt Piëmont, met als belangrijkste stad Turijn. Piemonte, letterlijk ‘aan de voet van de berg’, wordt in het noorden bij het Aostadal omringd door Alpenreuzen, die een natuurlijke bescherming bieden. Hoewel ook hier wat wijnbouw voorkomt, presteert vooral de wijnstok ten zuiden van de rivier de Po optimaal. Microklimaatjes ontstaan in dit deel van Piëmont heel gemakkelijk en vormen samen met de unieke bodem een ideale plek voor het maken van topwijnen. In het gebied valt ongeveer dezelfde hoeveelheid neerslag als in Bordeaux. Uit Piëmont komen de beroemde en kostbare barolo en barbaresco, krachtige wijnen gemaakt van de nebbiolodruif. Het zijn ideale bewaarwijnen die, eenmaal gerijpt, een roestige kleur hebben en bijna fluweelachtig zacht kunnen worden. Ook de barbera is hier veel aangeplant en levert steeds vaker kwaliteitswijnen op, gemaakt op traditionele Bordelaise wijze. De minder verspreide dolcetto geeft een frisse elegante wijn met een laag tanninegehalte, de wijn kan zich goed kan meten met beaujolaiswijnen. Voor wit is de fris-zoete, licht mousserende Moscato d’Asti wereldberoemd. Lokale witte variëteiten als arneis en cortese zijn minder bekend, maar geven heel karakteristieke en vaak interessante wijnen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Barolo
Ceretto (Voorverkoop)
€ 45,90 per fles.
   
Barbaresco
Ceretto (Voorverkoop)
€ 41,90 per fles.
   
Barbaresco
Ceretto
€ 52,95 per fles.
   
Barolo
Ceretto (Voorverkoop)
€ 45,90 per fles.
   
Barbaresco
Ceretto
€ 52,95 per fles.
   
Barbaresco
Ceretto (Voorverkoop)
€ 41,90 per fles.
   
Chassagne-Montrachet rouge 1er Cru Morgeot
€ 49,95 per fles.
   
Beaune 1er Cru
Domaine Tollot-Beaut
€ 67,50 per fles.
   
Chambolle-Musigny
Domaine David Duband
€ 67,80 per fles.
   
Barbaresco
Ceretto
€ 52,95 per fles.
   
Barbaresco
Ceretto (Voorverkoop)
€ 41,90 per fles.
   
Barolo
Ceretto (Voorverkoop)
€ 45,90 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!