Bas-Armagnac V.S.O.P. 7 ans

Bas-Armagnac V.S.O.P. 7 ans

Château de Lacquy
Inhoud: 0.70 l. per fles
€ 52,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De Armagnacs van Château de Lacquy staan bekend om hun elegantie, finesse, rondheid, lengte in de mond en grote aromatische complexiteit. Deze V.S.O.P. heeft zeven jaar gerijpt op eikenhouten vaten en is prachtig elegant met tonen van wit fruit, perencompote en kruiden. Vol van smaak en zacht in de mond..

Details:
Land Frankrijk
Streek Armagnac
Herkomst Bas-Armagnac
Kleur / Soort Distillaten
Wijn karakter Gedistilleerd
Inhoud 0.70 l.
Alcohol % 40,5%
Druivenras(sen) baco blanc (wit), colombard (wit), folle blanche (wit), ugni blanc/trebbiano (wit)
Domeininformatie:
Château de Lacquy
A rmagnac is qua oppervlakte de grootste appellatie van de Sud-Ouest. Samen met cognac is het het enige Franse wijndistillaat met een appellation contrôlée. Château de Lacquy is een familiebedrijf (sinds 1711) dat bekend staat om zeer verfijnde armagnacs. Er bestaan documenten die aantonen dat de familie al sinds de oprichting een indrukwekkende ‘eau de vie’ maakt. Tegenwoordig leidt graaf Gilles de Boisséson het domein, bijgestaan door zijn kinderen. Château de Lacquy ligt in de Gascogne, in het hart van de ‘gouden driehoek’, de Grand Bas Armagnac. Van de 400 hectare landgoed zijn maar 20 hectare bestemd voor wijnbouw en 110 hectare voor andere gewassen. De rest bestaat uit bos. De wijngaarden worden er traditioneel met de hand bewerkt. De druiven folle blanche, baco, colombard en ugni blanc komen samen in een wijn die de basis vormt voor de armagnac. Comte de Boisséson is een voorstander van een lange rijping zonder veel inmenging in dit proces. Dat levert een zeer pure armagnac op én het allerbeste wat de streek te bieden heeft.
Regioinformatie:
Armagnac
Het bestaan van de brandewijn Armagnac hebben we te danken aan de Hollandse handelsgeest. Tijdens de Engelse overheersing van Bordeaux mocht er geen wijn over de Garonne vervoerd worden. Om de handelsboycot te doorbreken begonnen de Nederlanders daarop de wijn van de Gascogne te distilleren. Nu is het gebied in de uitlopers van de Pyreneeën een officiële Appellation Contrôlée. Het gebied tussen de rivieren de Adour en de Garonne is onderverdeeld in drie deelgebieden: Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze en Haut-Armagnac. Armagnac is net zoals Cognac een brandewijn op basis van de druivensoorten ugni blanc en baco 22A. Liefhebbers menen dat het betere distillaat uit Armagnac komt. Het belangrijkste verschil tussen deze twee gebieden is de manier van distilleren. De druiven voor de Armagnac worden na de oogst van hun steeltjes ontdaan, waarna er een basiswijn van gemaakt wordt. Deze wijn gaat vervolgens in een continu distillatiepot, de ‘alambique armagnac’. Men distilleert maar één keer tot een alcoholgraad van 52 graden. Hierdoor blijft het fruitkarakter beter behouden.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Bas-Armagnac Hors d'Age 12 ans
Château de Lacquy
€ 62,90 per fles.
   
Bas-Armagnac Hors d'Age 12 ans
Château de Lacquy
€ 62,90 per fles.
   
Cognac Grande Champagne Vieille Reserve
€ 40,50 per fles.
   
Bas-Armagnac Hors d'Age 12 ans
Château de Lacquy
€ 62,90 per fles.
   
Cognac Grande Champagne Vieille Reserve
€ 40,50 per fles.
   
Bas-Armagnac Hors d'Age 12 ans
Château de Lacquy
€ 62,90 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!