Blau & Blau -  Rosso delle Venezie

2017 Blau & Blau - Rosso delle Venezie - Vinaioli Jermann

Vinaioli Jermann 0.75l

24

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Gemaakt van blaufränkisch en Blauburgunder druiven. De wijn heeft een vrij intense, robijnrode kleur. Een harmonieus boeket met tonen van kruiden en kreupelhout. De smaak is droog, elegant, vol en mooi in balans.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 14-16°C

Serveer met

Een gerookte varkenslende met appelmosterd en een groentecompote.

Details

Streek

Friuli-Venezia-Giulia

Herkomst

Rosso delle Venezie

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Blaufränkisch (blauw), pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Vinaioli Jermann

Jermann wordt zowel in Italië als in de rest van de wereld erkend als een van de allerbeste Italiaanse wijnproducenten, met name voor wat betreft de witte wijnen. En hoewel het huis al in 1881 door zijn voorouders werd opgericht, was het Silvio Jermann die aan de basis stond van het grote succes. Silvio was een pionier, altijd op zoek naar innovatie, om te komen tot de allerhoogste kwaliteit. Zijn voor die tijd volstrekt unieke topcuvée Vintage Tunina creëerde hij in 1975 en geldt nog altijd als een van de icoonwijnen van Italië. Jermann ligt in het uiterste noordoosten van Italië en wordt begrensd door de Dolomieten, Slovenië en de Adriatische Zee. De grond bevat hier veel kalk- en zandsteen. De wijnen kenmerken zich door elegantie, zuiverheid, diepgang, rijkdom, structuur en mineraliteit.

Regioinformatie

Friuli-Venezia-Giulia

Friuli ligt in het uiterste noordoosten van Italië, rondom de stad Udine. De naam is afgeleid van ‘Forum Iulii’, een stad die in het jaar 50 voor Christus door Julius Caesar werd gesticht en tegenwoordig Cividale del Friuli heet. Friuli maakt deel uit van de regio Friuli-Venezia-Giulia, waar door de geschiedenis heen verschillende culturen en religies heersten. Hier zijn nog talrijke overblijfselen van te vinden, van moskeeën en Griekse en Servisch-orthodoxe kerken tot imposante paleizen die verwijzen naar een Oostenrijk-Hongaars verleden. De natuur is er heel gevarieerd en heeft een rijke flora en fauna. In het noorden vormen de Alpen een natuurlijke grens, in het vlakke zuiden de Adriatische Zee. Centraal Friuli is heuvelachtig. Deze natuurlijke omstandigheden zijn gunstig voor de wijnbouw omdat ze vrij natte winters en droge (na)zomers geven. Wijnproducenten hebben de afgelopen decennia enorm geïnvesteerd, waardoor Friuli als wijnstreek internationaal bekender is geworden. Door de zanderige en mergelhoudende bodem is vooral de kwaliteit van de witte wijnen uitstekend. Naast veel autochtone druivenrassen leveren internationale druivenrassen als chardonnay, sauvignon en pinot grigio fruitige, zuivere wijnen op.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen