Bordeaux Supérieur
Beoordeel:

2015 Bordeaux Supérieur

Château Laronde Desormes
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 13,90 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst          
Proefnotitie:
Afkomstig van 45 jaar oude wijnstokken. Sappig rood fruit, licht kruidig, mooi gevuld en harmonisch.

Schenkadvies:
nu tot 2023, 16-18°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Herkomst Bordeaux Supérieur
Kleur / Soort Rode wijn
Wijn karakter Krachtig rood
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) merlot (blauw)
Wijnbereiding Dit aantrekkelijke kleine château ligt net buiten het dorp Macau, pal naast Château Dauzac in Margaux. De wijngaard valt net buiten de appellation, maar brengt een wijn met de allure van een margaux voort. De selectie van oude stokken heeft een opmerkelijk hoog niveau.
Domeininformatie:
Château Lescalle
Château Lescalle is gelegen in de Haut-Médoc en wel in de gemeente Macau, vlak bij de appellation Margaux. Het château werd in 1875 gebouwd door Emmanuel Tessandier, die tevens wijngaarden liet aanleggen. In 1954 werden de wijngaarden gerooid, maar in 1983 begon men gelukkig weer met het aanplanten van wijnranken. Omdat de wijngronden net buiten de appellationgrens van de Haut-Médoc liggen, ontvangen de wijnen die hier worden gemaakt, ‘slechts’, de appellation Bordeaux Supérieur. Het niveau is echter veel hoger dan de gemiddelde wijn met deze benaming. De vinificatie op Lescalle geschiedt onder supervisie van de oenoloog Claude Gaudin, die ook verantwoordelijk is voor de bekende Cru Bourgeois Supérieur Château Maucamps.
Regioinformatie:
Bordeaux
Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Bordeaux rosé
Le Rosé de Giscours
€ 16,95 per fles.
   
Belle Rosée - Bordeaux rosé
Château de Fontenille
€ 10,25 per fles.
   
Bordeaux rouge
Château de Fontenille
€ 10,25 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Rioja tinto
Sierra de Toloño
€11,50 per fles bij een afname van 6.      
€11,95 per fles.
   
Ribera del Duero - Crianza
€ 15,25 per fles.
   
Beaujolais 'En Besset'
€ 15,75 per fles.
   
Côtes de Bordeaux Cadillac
Château Clos Chaumont (Voorverkoop)
€ 16,95 per fles.
   
Cantaloro - Rosso di Toscane
€ 12,95 per fles.
   
Merlot/Syrah - Pays des Collins Rhodaniennes
€ 14,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!