Bordeaux rouge
Bordeaux rouge

2018 Bordeaux rouge - Château Turcaud

Château Turcaud 0.75l

8

95

per fles bij een afname van 6 / 9,95 per fles

De familie Robert vinifieert de 70% merlot en 30% cabernet-sauvignon volgens de modernste technieken, waarna een derde van de wijn achttien maanden op barriques rijpt.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De familie Robert vinifieert de 70% merlot en 30% cabernet-sauvignon volgens de modernste technieken, waarna een derde van de wijn achttien maanden op barriques rijpt.

Proefnotitie

De neus biedt intense aroma’s van zwarte bessen, kruiden en een subtiele houttoets. In de smaak komt de ronde, soepele smaak van de merlot naar voren, gecombineerd met het pittige karakter van de cabernet-sauvignon. De afdronk is lang en levendig met verfijnde zuren en fluweelzachte tanninen. Prachtig!

Schenkadvies

Nu tot 2025, 16-18°C

Serveer met

Bij entrecote en harde kaas.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Bordeaux

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Château Turcaud

Tussen de rivieren de Garonne en de Dordogne ligt het qua oppervlakte grootste wijngebied van Bordeaux, Entre-Deux-Mers. In dit weidse en heuvelige land worden zowel witte als rode wijnen gemaakt. De witte wijnen vallen hier onder de appellatie Entre-Deux-Mers en de rode onder Bordeaux. Bij het dorpje La Sauve Majeure ligt Château Turcaud van de familie Robert. Het land hier is intens groen met opvallend veel bos, licht heuvelig en bezaaid met smalle kronkelige weggetjes. Qua natuurschoon is dit zeker het mooiste wijngebied van heel Bordeaux. Maurice Robert, die vroeger manager was van enkele chateaus van de beroemde familie Lurton, heeft het stokje inmiddels overgedragen aan zijn dochter Isabella en schoonzoon Stéphane le May.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven

Belle Rosée - Bordeaux rosé

2021 Belle Rosée - Bordeaux rosé

9 90

per fles bij een afname van 6 / 10,95 per fles

Bordeaux Supérieur

2021 Bordeaux Supérieur

(Voorverkoop)

9 50

per fles bij een afname van 6 / 12,40 per fles

Bordeaux rouge

2018 Bordeaux rouge

8 95

per fles bij een afname van 6 / 9,95 per fles

La Colonie Fruit d'une Nuit rosé - Pays d'Oc

2021 La Colonie Fruit d'une Nuit rosé - Pays d'Oc

(Voorverkoop)

8 40

per fles bij een afname van 48 / 8,80 per fles

Bordeaux Supérieur

2021 Bordeaux Supérieur

(Voorverkoop)

9 50

per fles bij een afname van 6 / 12,40 per fles

Almodí petit red - Terra Alta

2020 Almodí petit red - Terra Alta

8 10

per fles bij een afname van 6 / 8,95 per fles