Bourgogne Pinot Noir
Bourgogne Pinot Noir
Alle wijnen

2019 Bourgogne Pinot Noir - François Carillon

François Carillon 0.75l

23

50

per fles

De druiven worden met de hand geoogst. Eenmaal de kelder worden ze zacht geperst en vergist bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De druiven worden met de hand geoogst. Eenmaal de kelder worden ze zacht geperst en vergist bij een gecontroleerde temperatuur in roestvrij stalen tanks.

Proefnotitie

De neus heeft een zacht en delicaat aroma van bosbessen, frambozen en bramen. In de mond goed gestructureerd met zeer zachte tanninen.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Serveer met

Gegrild vlees, zachte kazen en kip gerechten.

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Montilla-Moriles

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

François Carillon

François Carillon runt samen met zijn broer Jacques het beroemde familiedomein Louis Carillon in Puligny-Montrachet. Drie jaar geleden besloot François naast het domein een klein handelshuis te beginnen. De druiven komen van enkele fantastische wijngaarden van zijn schoonfamilie, waarover hijzelf de volledige regie voert. Zijn huidige productie is slechts 25 vaten. In de toekomst zullen dit er maximaal vijftig worden. François gebruikt in zijn wijngaarden geen onkruidverdelgers. Het land wordt zo natuurlijk mogelijk, op biologische wijze bewerkt. François streeft een hele pure en zuivere stijl na, met een maximale expressie van de terroir. Zijn wijnen zijn fris, prachtig gestructureerd en perfect in balans.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven