Brunello di Montalcino Riserva
Brunello di Montalcino Riserva

2016 Brunello di Montalcino Riserva

Poggio Antico 0.75l

156

70

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De Riserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren na een zeer strenge druivenselectie. Een wijn met een uitstekende structuur, die wordt versterkt door een zeer lange rijping in Franse en Slavische eikenhouten vaten. De Poggio Antico 2016 Brunello di Montalcino Riserva is een getextureerde en rijke wijn met fruitgedreven smaken, met tonen van pruim en hartige tonen van leer en tabak. De Riserva is afkomstig van de wijngaard Il Vignone die op 500 meter boven zeeniveau ligt en waar de zomerbries de druiven gezond en rijp houdt.

Schenkadvies

Vanaf 2025 tot 2035+, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Tordelli gevuld met capocollo van varkensvlees.

Details

Streek

Toscane

Herkomst

Brunello di Montalcino

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Sangiovese/morellino/prugnolo gentile (blauw)

Domeininformatie

Poggio Antico

Poggio Antico is een zeer hoog aangeschreven wijndomein dat bekend staat op haar grootse brunello’s. Bij Poggio Antico wordt alles in het werkt gesteld om topkwaliteit te bieden. Het team beschikt over wijngaarden die behoren tot de meest hoogstgelegen van de appellatie, tot wel 500 meter boven zeeniveau. Vanaf het hoogste punt in de wijngaard is zelfs een glimp van de Tyrreense Zee, 50 kilometer verderop, op te vangen. Het werk in de wijngaard gebeurt sinds 2017 volledig op biologische wijze, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Ook in de kelder wordt met grote precisie en vakmanschap gewerkt onder leiding van manager Pier Giuseppe D’Alessandroe en wijnmaker Alessio Sostegni. De wijnen van Poggio Antico scoren jaar na jaar hoog in de internationale wijnpers.

Regioinformatie

Toscane

Toscane vormt het hart van Italië, niet zozeer op politiek of economisch gebied, maar vooral als het gaat om cultuur, natuurschoon, de rijke keuken en kwaliteitswijnen.Toscane is de bakermat van de sangiovese, een druif die perfect rijp wordt in de overvloedige zon. Het gebied is heuvelachtig en in de hoger gelegen gedeelten rijpen de druiven langzamer. Dat geeft verfijning aan de wijn. Sangiovese is een druif die rijke, interessante wijnen met een diep robijnrode kleur geeft. Sommige zijn meteen rond en soepel, andere moeten jaren rijpen om diepte te krijgen. De belangrijkste wijngebieden zijn Chianti (tussen Florence en Siena) en meer naar het zuiden Montepulciano en Montalcino. Maar ook sterk opkomende gebieden als Bolgheri en Montescudaio zijn kwalitatief interessant geworden. Hier komen de ‘Supertuscans’ vandaan. Wijnproducenten negeerden de strenge lokale wijnregels en plantten er ‘internationale’ variëteiten aan zoals cabernet-sauvignon en merlot. Ook pasten ze moderne vinificatietechnieken toe. Deze landwijnen mogen geen DOC(G)-label dragen, maar ze kregen wel een ware cultstatus, vooral door de Amerikaanse wijnjournalistiek.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven