Bulles de Roche - Saumur Brut Mousseux

2017 Bulles de Roche - Saumur Brut Mousseux

Domaine des Roches Neuves
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 23,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
We zien fijne belletjes en een goudgele kleur. De wijn is expressief; abrikoos, nectarine en perzik vallen op. In de mond proeft hij rijk, bijna romig, en biedt hij voorts een schitterende mineraliteit. Even indrukwekkend als een grote champagne!

Schenkadvies:
nu tot 2021, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Loire
Herkomst Saumur
Kleur / Soort Mousserende wijn
Wijn karakter Mousserend
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) chenin blanc (wit)
Wijnbereiding Deze mousserende wijn werd voor 100% van chenin blanc gemaakt. Voor de wijnmaker, Thiery Germain, begon dit project als een grapje. Hij wilde gewoon eens een kleine productie mousserende wijn voor eigen gebruik. Maar deze wijnmaker doet nooit dingen half: zijn ‘belletjeswijn’ bleek van zo’n hoog niveau dat de vraag ernaar het aanbod al snel oversteeg en inmiddels is de wijn niet meer weg te denken uit zijn assortiment!
Domeininformatie:
Domaine des Roches Neuves
Domaine des Roches Neuves is gelegen in het wijngebied Saumur. Het domein wordt geleid door Thierry Germain, een getalenteerde vigneron die destijds overkwam uit Bordeaux om zijn geluk te beproeven in de Loirestreek. Thierry werd al eens uitgeroepen tot beste wijnmaker van Frankrijk door het toonaangevende wijntijdschrift La Revue du Vin de France. Hij werkt met veel respect voor de natuur en koos ervoor om biologisch-dynamisch te werken. Het evenwicht in de wijnen is sindsdien verder vergroot en de algehele kwaliteit verder verbeterd. De wijnen van Thierry Germain hebben een ongekende concentratie, een verrukkelijk fruit en een rijke, krachtige afdronk.
Regioinformatie:
Loire
De Loire, die ontspringt in de Ardèche in het Massif Central en uitmondt in de Atlantische Oceaan, is de langste rivier van Frankrijk. Langs deze rivier bevinden zich vele wijngebieden die een grote diversiteit aan wijnen voortbrengen. Vanuit de Ardèche stroomafwaarts ligt het eerste belangrijke wijnbouwgebied exact halverwege, op de plek waar de rivier afbuigt van noordelijke naar westelijke richting. Dit is het gebied waar de frisse witte wijnen, gemaakt van sauvignon blanc, vandaan komen. De belangrijkste gebieden zijn: Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Verder stroomafwaarts bij de stad Tours (het gebied Touraine) vinden we de gebieden Vouvray en Montlouis waar zowel droge, als zoete en mousserende wijnen gemaakt worden van chenin blanc. Ten westen hiervan liggen de gebieden Chinon en Bourgueil, waar rode wijnen van cabernet franc de boventoon voeren. Bij het stadje Saumur begint het gebied Anjou-Saumur. Aanvankelijk stond Saumur vooral bekend om zoete rosé-wijnen, maar vandaag de dag er wordt ook rode wijn geproduceerd van cabernet franc. De streek wordt geroemd om droge witte en de edelzoete wijnen van chenin blanc. De belangrijkste gebieden zijn Saumur (wit, rosé en rood), Saumur-Champigny (rood), Anjou (rood en wit), Savennières (wit) en Côteaux du Layon (zoet). Vlak voordat de Loire in de Atlantische Oceaan uitmondt, doorkruist de rivier nog het gebied Pays Nantais. Hier komt de beendroge Muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de Bourgogne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Gula-Ana - Muscadet de Sevre et Maine Goulaine
€ 26,50 per fles.
   
Excelsior - Muscadet de Sevre et Maine Goulaine
€ 26,50 per fles.
   
Chinon rouge 'Silènes'
Domaine Charles Joguet
€ 16,50 per fles.
   
Saumur Champigny
Domaine des Roches Neuves
€ 14,90 per fles.
   
Saumur blanc l'Insolite
Domaine des Roches Neuves
€ 28,50 per fles.
   
Saumur blanc l'Insolite
Domaine des Roches Neuves
€ 28,50 per fles.
   
Espumante Bruto - Alvarinho
Quinta de Soalheiro
€ 17,95 per fles.
   
Leclisse - Lambrusco di Sorbara Frizzante
€15,25 per fles bij een afname van 6.      
€15,80 per fles.
   
Bulles de Roche - Saumur Brut Mousseux
Domaine des Roches Neuves
€ 23,50 per fles.
   
Vouvray brut mousseux
Vignobles Brisebarre
€ 16,75 per fles.
   
Saumur blanc l'Insolite
Domaine des Roches Neuves
€ 28,50 per fles.
   
Bulles de Roche - Saumur Brut Mousseux
Domaine des Roches Neuves
€ 23,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!