Chablis 1er Cru Les Vaillons 'Vieilles Vignes'

2017 Chablis 1er Cru Les Vaillons 'Vieilles Vignes' - Domaine Samuel Billaud

Domaine Samuel Billaud 0.75l

36

50

per fles

De zestig jaar oude stokken van deze premier cru geven geconcentreerde druiven die een krachtige wijn voortbrengen.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De zestig jaar oude stokken van deze premier cru geven geconcentreerde druiven die een krachtige wijn voortbrengen.

Proefnotitie

Heerlijk zwoel fruit en een prachtige romige en iets kruidige smaak. De afdronk is sappig en fris met notige tonen en een bite. Prachtig complex!

Schenkadvies

Nu tot 2027, 10-12°C

Serveer met

Gestoomde witvis met cherrytomaat uit de oven en aardappelpuree.

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Chablis

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Domaine Samuel Billaud

Samuel Billaud is het voormalige gezicht achter het beroemde Domaine Billaud-Simon, dat in 2014 verkocht werd aan Domaine Faiveley. In afwachting van de wijngaarden die hem van Domaine Billaud-Simon ten deel zouden vallen, begint Billaud eerst een handelshuisje. Ook laat hij een kleine, zeer functionele kelder bouwen met moderne apparatuur. Na lastig en lang juridisch getouwtrek heeft hij nu 4 hectare wijngaard in eigendom. Lovende kritieken van internationale wijnpers volgden snel. Bettane&Desseauve bejubelden de nieuwe wijnen en hetzelfde gold voor het specialistische blad Bourgogne Aujourd’hui. Ook Tim Atkin (wijnjournalist voor Robert Parker’s Wine Advocate) gaf de wijnen direct zeer hoge scores. De wijnen van Billaud zijn krachtig, geconcentreerd, zeer zuiver en schoon.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen