Chablis 1er Cru 'Montée de Tonnerre'

2016 Chablis 1er Cru 'Montée de Tonnerre'

Domaine Samuel Billaud
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 38,25 per fles.   (Normaal: € 42,50)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Prachtig mineraal, ziltig, met frisse fruittonen als groene appel, citrusvruchten, peer en meloen. Mooi slank, maar ook rijk, zuiver, met verfijnde zuren en een schitterende concentratie. Samuel Billaud, een bejubeld wijnmaker, ver­staat als geen ander om de stenige mineraliteit van Chablis te combineren met een gulle, bijna exotische rijpheid. Op een mooie wijngaard als deze Montée de Tonnerre, gaat dit gepaard met een grootse concentratie en complexiteit, die ook in dit geval smeekt om enkele jaren (liefst mini­maal tien!) van flesrijping.

Schenkadvies:
nu tot 2030+, 10-12°C

Serveer met:
Chablis combineert prachtig met oesters en ander zeefruit. Maar is ook een ideale tafelgenoot voor gevogelte of kalfsvlees. Gidsbeoordeling:
La Revue du Vin de France: 2 sterren
Details:
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Herkomst Chablis
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12,5%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Wijnbereiding 20% van deze wijn werd opgevoed op barriques.
Domeininformatie:
Domaine Samuel Billaud
Samuel Billaud is het voormalige gezicht achter het beroemde Domaine Billaud-Simon, dat in 2014 verkocht werd aan Domaine Faiveley. In 2009 is Billaud eerst een handelshuisje begonnen in afwachting van de wijngaarden die hem van Domaine Billaud-Simon ten deel zouden vallen. Na lastig en lang juridisch getouwtrek heeft hij nu eindelijk zijn 3,6 hectare wijngaard in eigendom. In de tussentijd liet hij een kleine, zeer functionele kelder bouwen met moderne apparatuur. Daarmee kwamen de spotlights ook direct weer op Samuel Billaud te staan. Bettane&Desseauve bejubelden de nieuwe wijnen en hetzelfde gold voor het specialistische blad Bourgogne Aujourd’hui. Ook Tim Atkin (wijnjournalist voor Robert Parker’s Wine Advocate) gaf de wijnen direct zeer hoge scores. De wijnen van Billaud zijn krachtig, geconcentreerd, zeer zuiver en schoon.
Regioinformatie:
Bourgogne
De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Côtes de Nuits-Villages
Domaine David Duband
€ 32,20 per fles.
   
Pouilly-Vinzelles 'Les Quarts'
€ 47,50 per fles.
   
Mercurey blanc
Maison Camille Giroud
€ 30,10 per fles.
   
Chablis 1er Cru 'Mont de Milieu'
Domaine Samuel Billaud
€ 37,95 per fles.
   
Chablis 1er Cru Séchet Vieilles Vignes
€ 34,90 per fles.
   
Chablis 1er Cru Les Vaillons 'Vieilles Vignes'
€ 36,50 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'Tri de Chavigne'
€ 46,50 per fles.
   
Pouilly-Fuissé 'Le Clos Reyssie'
€ 38,25 per fles.
   
Santenay blanc
Domaine Bachelet-Monnot
€ 31,10 per fles.
   
Saint-Véran 'Cuvée Unique'
Domaine Guffens-Heynen
€ 54,00 per fles.
   
Champagne brut Cuvée de Réserve
€ 41,90 per fles.
   
Mâcon-Pierreclos 'En Crazy'
Domaine Guffens-Heynen
€ 31,25 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!