Chablis 'Envers et Contre Tout'
Chablis 'Envers et Contre Tout'

2019 Chablis 'Envers et Contre Tout'

Maison Verget 0.75l

31

50

per fles

Voor deze expressieve cuvée week Guffens dit keer uit naar Chablis, naar de koelere premier cru wijngaarden van Côte de Léchet, Vaillons en Montmains – een uitstekende keuze in het warme oogstjaar 2019. Zoals altijd bij Jean-Marie geoogst bij optimale rijpheid, halverwege september.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Voor deze expressieve cuvée week Guffens dit keer uit naar Chablis, naar de koelere premier cru wijngaarden van Côte de Léchet, Vaillons en Montmains – een uitstekende keuze in het warme oogstjaar 2019. Zoals altijd bij Jean-Marie geoogst bij optimale rijpheid, halverwege september.

Proefnotitie

De wijn vergistte in op maat gemaakte horizontale rvs tanks. Hierna volgde nog een opvoeding van 18 maanden in betonnen tanks. De wijn heeft textuur, is gelaagd met aantrekkelijk fruit dat in de mond danst. Verder iets floraals, toast, en vanille. Een mooie lengte, de kenmerkende Guffens-mineraliteit en een klein bittertje in de afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2027, 10-12°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Chablis

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Maison Verget

Jean-Marie Guffens koopt voor Maison Verget druiven van boeren in de Bourgogne met wie hij vaak al jaren samenwerkt. Ze weten inmiddels precies wat ze van Guffens kunnen verwachten en andersom ook. Hoe het land wordt bewerkt, wanneer er geplukt wordt, Jean-Marie bepaalt. Deze manier van werken zorgt voor wijnen met de onmiskenbare Guffens-signatuur: een aanwezige zuurgraad, mineraal karakter en rijp fruit. Een niveau dat maar weinig domeinen halen. Op Verget laat Guffens het dagelijkse werk steeds meer over aan zijn rechterhand Julien Desplans, met wie hij inmiddels vele jaren samenwerkt en die de filosofie van Verget volledig in zijn systeem heeft.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven