Chablis Grand Cru Bougros

2017 Chablis Grand Cru Bougros - Domaine Samuel Billaud

Domaine Samuel Billaud 0.75l

80

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De grand cru Bougros van Samuel is groots en meeslepend en bezit veel rijp fruit en structuur. Heerlijke botertonen, geroosterde hazelnoot, rijpe perzik en abrikoos. De afdronk is lang en intens met een subtiele zilte toets.

Schenkadvies

Vanaf 2022 tot 2035, 10-12°C

Serveer met

Gestoomde witvis met cherrytomaat uit de oven en aardappelpuree.

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Chablis

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Domaine Samuel Billaud

De beste producenten in Chablis zijn waarschijnlijk Raveneau en Dauvissat, tot voor kort direct gevolgd door Billaud-Simon. Van deze laatste waren wij al jaren fan, en wij waren dan ook alert toen we vernamen dat het domein was verkocht en de grote man achter de wijnen, Samuel Billaud, was weggegaan. Samuel startte voor zichzelf en kon wat van zijn oorspronkelijke wijngaarden in bezit houden. Hij ging op zoek naar nieuwe importeurs waarbij hij in Nederland voor Okhuysen koos. Een lot uit de loterij. De internationale pers keek enkele jaren de kat uit de boom, maar is inmiddels ook overtuigd: Billaud wordt ook door hen inmiddels geplaatst bij de absolute top van Chablis!

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen