Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age

Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age

Veuve A. Devaux
Inhoud: 0.75 l. per fles
€39,95 per fles bij een afname van 6.       €41,50 per fles.   (Normaal: € 45,00)
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Deze ‘grande cuvée’ is zowel krachtig als verfijnd, met een zachte mousse, een elegante neus van bloemen en fruit en een frisse, zuivere smaak.

Schenkadvies:
nu tot 2022, 8-10°C

Serveer met:
Geschikt als begeleider van diverse gerechten, zoals bijvoorbeeld sint-jakobsschelpen of een stukje witvis met botersaus.Gidsbeoordeling:
Decanter: 97
Details:
Land Frankrijk
Streek Champagne
Herkomst Champagne
Kleur / Soort Mousserende wijn
Wijn karakter Mousserend
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 12%
Druivenras(sen) pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw), chardonnay (wit)
Wijnbereiding Een prachtige assemblage van pinot noir en chardonnay, met een flesrijping ‘sur latte’ van maar liefst vijf jaar.
Domeininformatie:
Maison Veuve A. Devaux
Het champagnehuis Devaux ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de Champagne, de thuisbasis van de pinot noir- druif, die hier door het meer continentale klimaat uitstekend rijpt. De pinot noir voert dan ook de boventoon in de assemblages van hun cuvées, aangevuld met chardonnay om de Champagne fruit en elegantie te geven. Voor veel grote Champagne-huizen is het vooral belangrijk een bepaalde huisstijl te maken. Zij kopen hun druiven uit elke willekeurige regio, want de kenmerken van de ‘terroir’ zijn voor hen van minder belang. Zo niet bij Devaux. Zij zoeken juist naar het karakteristieke van hun terroir voor de diverse cuvées, wat blijkt uit het feit dat hun druiven voornamelijk uit één regio, namelijk de Côte des Bar (op de chardonnay na, deze komt uit de Côte des Blancs) komen. In hun assemblages, het geheim achter de kwaliteit, verwerken zij druiven van minstens 35 tot wel 50 verschillende cru’s en gebruiken ze bovendien alleen de most van de eerste persing (la cuvée). Na het toevoegen van de ‘liquer de tirage’ komt de tweede gisting van de gebottelde wijn op gang. Het vrijgekomen koolzuur kan de fles niet verlaten en wordt in de wijn opgenomen (prise de mousse). Bij Devaux liggen de flessen nu minimaal twee jaar ‘sur latte’, wat tot een verfijning van de belletjes en meer complexiteit door het langere gistcontact leidt. Sommige réserve-wijnen, bestemd voor de speciale cuvées, lageren op hout.
Regioinformatie:
Champagne
De Champagne is het meest noordelijk gelegen wijngebied in Frankrijk en beroemd om zijn mousserende wijnen. In 1927 zijn de grenzen van het gebied vastgesteld en sinds 1994 is de term Champagne exclusief voorbehouden aan mousserende wijnen uit het Champagnegebied die voldoen aan de wettelijke productie-eisen. De wijnbouw is in de Champagne op een bijzondere manier georganiseerd: 70% van de handel in Champagne wordt verricht door zeven grote handelshuizen, hoewel die samen met collega-handelshuizen maar 10% van de wijngaarden bezitten. Deze handelshuizen kopen druiven of druivensap op bij verschillende boeren die elk kleine percelen bezitten. Voor het vaststellen van de prijzen van het sap zijn binnen het Champagnegebied 301 cru’s (individuele wijngaarden) geïdentificeerd. Slechts zeventien cru’s hebben een grand cru-status (de hoogste status). Champagne kan gemaakt worden van drie druivenrassen: chardonnay (wit), pinot noir (blauw) of pinot meunier (blauw). Alle drie nemen ze ongeveer een derde van de aanplant voor hun rekening. Meestal is het een assemblage, maar er zijn ook domeinen die een Champagne van één druivenras op de markt brengen. Men vermeldt dan Blanc de Blancs (chardonnay) of Blanc de Noirs (één of beide pinots) op het etiket. De assemblages zijn veelal wijnen van verschillende oogstjaren. Wanneer er uit één oogstjaar een grote Champagne wordt gemaakt is dit een millésimé of vintage champagne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Champagne brut Cuvée de Réserve
€37,50 per fles bij een afname van 6.      
€38,90 per fles.
   
Champagne extra brut
Pierre Péters
€ 46,00 per fles.
   
Champagne brut Grande Réserve
€33,25 per fles bij een afname van 6.      
€34,25 per fles.
   
Champagne brut Cuvée D Rosé
€ 55,00 per fles.
   
Champagne brut Cœur des Bar - Blanc des Noirs
€37,50 per fles bij een afname van 6.      
€38,95 per fles.
   
Champagne brut Cœur des Bar - Blanc des Noirs
€37,50 per fles bij een afname van 6.      
€38,95 per fles.
   
Franciacorta Brut Satèn
€ 34,95 per fles.
   
Champagne brut Cuvée de Réserve
€37,50 per fles bij een afname van 6.      
€38,90 per fles.
   
Volnay
Maison Camille Giroud
€ 52,50 per fles.
   
Pouilly-Vinzelles 'Les Longeays'
€ 43,25 per fles.
   
Meursault 'Les Vireuils'
Domaine Dupont-Fahn
€ 37,95 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!