Chardonnay - Vin de France

2018 Chardonnay - Vin de France

Verget du Sud
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 8,95 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
Deze chardonnay heeft mooie aroma’s van bloesem, honing, witte en gele vruchten. De smaak is heerlijk sappig, heeft een mooie concentratie en een schitterende afdronk.

Schenkadvies:
nu tot 2021, 8-10°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Rhône
Herkomst Vin de France
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 14%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Wijnbereiding Voor Verget du Sud koopt Guffens most of druiven bij boeren uit de regio. Ondanks de warmte overdag in deze regio, koelt het door de hoge ligging (tussen de 400 en 500 meter) ’s nachts voldoende af, waardoor de wijnstokken tot rust komen en de zuren behouden blijven.
Domeininformatie:
Château des Tourettes
In 2007 kochtten Jean-Marie en Maine Guffens het Château des Tourettes in de Lubéron, in de Alpes-de-Haute Provence. Ze voelen zich aangetrokken tot de oogverblindende schoonheid van de omgeving, maar ook door de grote mogelijkheden die de wijngaarden hier hen bieden; ondanks de warmte zorgt de hoge ligging (tussen 400 en 500 meter) voor de nodige afkoeling. De bodem is hoogwaardig, met grote delen kalk. Net als op Domaine Guffens-Heynen draait het daarnaast om oog voor detail en een compromisloze aanpak. Sinds enkele jaren is Guffens ook persoonlijk intensief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op het domein en stijgt de kwaliteit alsmaar verder.
Regioinformatie:
Rhône
De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Vin de Pays de Vaucluse
Domaine du Pesquier
€6,75 per fles bij een afname van 6.      
€7,50 per fles.
   
Rasteau rouge
Domaine des Escaravailles
€ 8,95 per fles.
   
Tandem blanc - Pays de Vaucluse
€ 10,95 per fles.
   
Er zijn helaas geen wijnen gevonden met deze kenmerken.
Cartagena Gewurztraminer - San Antonio
€ 11,50 per fles.
   
Chardonnay - Vin de France
€ 10,75 per fles.
   
Saint-Véran 'Tradition' (0,375L)
€ 9,70 per fles.
   
Saint-Véran 'Tradition' (0,375L)
€ 9,70 per fles.
   
Mâcon-Villages 'Tradition'
€ 8,25 per fles.
   
Chardonnay - Vin de France
€ 10,75 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!