Chardonnay 'elevé en fûts neufs' - Pays d'Oc

2018 Chardonnay 'elevé en fûts neufs' - Pays d'Oc

Domaine Dupont-Fahn
Inhoud: 0.75 l. per fles
€ 17,80 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Neem contact met ons op voor een actuele proefnotitie.

Schenkadvies:
nu tot 2022, 10-12°C

Details:
Land Frankrijk
Streek Languedoc
Herkomst Pays d'Oc
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Rijk wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 14%
Druivenras(sen) chardonnay (wit)
Wijnbereiding Dupont oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en wat vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem laag. Meestal is de productie gemiddeld niet meer dan 35 hectoliter per hectare. Dupont kiest heel duidelijk voor wijnen die jong gedronken dienen te worden.
Domeininformatie:
Domaine Dupont-Fahn
Michel Dupont woont bij het ommuurde gehuchtje Clos des Toisières, dat hoort bij de gemeente Monthélie, nabij Meursault, waar hij een klein en gerenommeerd wijndomein bezit. De wijnen van Michel zijn uitbundig, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en een extreme rijpheid. Hij oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere ‘botrytis’ niet, omdat deze de zuren in de druif afbreekt en een zekere vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem altijd laag. Dupont kiest heel duidelijk voor wijnen die jong gedronken dienen te worden. Sinds enkele jaren bezit hij ook een wijngaard in de Languedoc ter hoogte van Lunel. Hier maakt hij met dezelfde spirit enkele prachtige wijnen, waaronder een heerlijke Chardonnay en een indrukwekkende Cabernet-Sauvignon.
Regioinformatie:
Languedoc
De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Rosé frizant
Mas de Daumas Gassac
€ 17,90 per fles.
   
La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc
Terre des Dames (Voorverkoop)
€ 20,95 per fles.
   
La Diva rouge - Pays d'Oc
Terre des Dames (Voorverkoop)
€ 16,50 per fles.
   
Viognier - Pays d'Oc
Domaine Dupont-Fahn
€ 13,90 per fles.
   
Mâcon-Villages Cuvée Terroirs du Maçonnais
€ 19,25 per fles.
   
La Diva Blanche - Pays d'Oc blanc
Terre des Dames (Voorverkoop)
€ 20,95 per fles.
   
Sauvignon Duchess - Marlborough
€ 16,95 per fles.
   
Bourgogne blanc 'Terres de Pierres'
€ 19,25 per fles.
   
Mâcon-Villages Ephémère
€ 21,50 per fles.
   
Samas - Isola dei Nuraghi
€ 15,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!