Chassagne-Montrachet rouge 1er Cru Morgeot

2017 Chassagne-Montrachet rouge 1er Cru Morgeot - Domaine Philippe Colin

Domaine Philippe Colin 0.75l

52

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Morgeot heeft een bodem die zich zeer goed leent voor de aanplant van pinot noir. De 2017 heeft een prachtige expressie van zwarte bessen, kirsch en iets mintigs. In de smaak is het fruit heerlijk smeuïg en heeft de wijn fluwelige tanninen en een mooie intensiteit.

Schenkadvies

Nu tot 2029, 15-17°C

Serveer met

Piepkuiken met krenten en papilotte.

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Chassagne-Montrachet

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Domaine Philippe Colin

Philippe Collin maakt geen bombastische, excentrieke wijnen, maar eerder een elegante stijl, vol nuances, harmonie en complexiteit. Ook dit jaar is de balans in de wijnen opmerkelijk goed, al proeven we ook de rijkdom van een jaar waarin suikers en zuren zich in de druiven concentreerden. Om een maximale fraîcheur in de wijnen te behouden werd er niet gebatonneerd. De rode wijnen hebben ook meer van alles – tanninen, suikers en zuren – en bezitten hierdoor een prachtig bewaarpotentieel. Toch zullen de rode wijnen vanwege het verrukkelijke, rijpe rode fruit ook al jong heerlijk drinken. Domaine Philippe Colin ontstond in 2004 toen Philippe het familiedomein Colin-Deléger, van zijn vader Michel Colin, verliet om zijn eigen weg te volgen. Zoals zo vaak in de Bourgogne werd het oorspronkelijke domein gesplitst en werden de wijngaarden eerlijk verdeeld tussen Philippe en zijn broer Bruno. De laatste (top-)wijngaarden werden pas in 2016 door hun ouders overgedragen. Philippe heeft nu de beschikking over 11 hectare wijngaard rond het dorp Chassagne-Montrachet, waaronder meerdere premier cru’s.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen