Châteauneuf-du-Pape 'La Dame Voyageuse'

2017 Châteauneuf-du-Pape 'La Dame Voyageuse' - Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée 0.75l

44

25

per fles

90% grenache, aangevuld met mourvèdre, syrah, counoise en vaccarese, van zestig jaar oude stokken. Een châteauneuf op elegantie gemaakt, opgevoed op cuve en een deel op barriques.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

90% grenache, aangevuld met mourvèdre, syrah, counoise en vaccarese, van zestig jaar oude stokken. Een châteauneuf op elegantie gemaakt, opgevoed op cuve en een deel op barriques.

Proefnotitie

Zeer dominant grenache, aangevuld met syrah, mourvèdre, counoise en vaccarese, waarvan een klein deel op eiken vaten wordt opgevoed. Mooi fruit van kersen en aardbeien, viooltjes, laurier en iets van peper. Mooie concentratie, heerlijke fruitexpressie en fluwelige tanninen.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 16-18°C

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Châteauneuf-du-Pape

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), mourvèdre/monastrell (blauw), syrah/shiraz (blauw), counoise (blauw), vaccarèse (blauw)

Domeininformatie

Domaine de la Mordorée

Toen Christophe Delorme het familiedomein Domaine de la Mordorée overnam van zijn vader startte hij een 'groene' revolutie. Pesticiden en kunstmest werden in de ban gedaan, de opbrengsten werden teruggeschroefd en er kwam nog meer aandacht voor het vinificatieproces. Het 'nieuwe' Mordorée nestelde zich bij de beste wijnproducenten van de regio's Tavel en Châteauneuf-du-Pape. Volgens Robert Parker is het zelfs een van de beste wijndomeinen ter wereld. Domaine de la Mordorée staat zeer hoog aangeschreven in de internationale pers. In 2015 overleed Christophe Delorme zeer onverwacht. Een groot gemis. Alleen al door zijn prachtige wijnen is hij onvergetelijk.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen