Châteauneuf-du-Pape rouge
Châteauneuf-du-Pape rouge
Alle wijnen

2019 Châteauneuf-du-Pape rouge - Domaine Chante Cigale

Domaine Chante Cigale 0.75l

29

25

per fles

Deze uitstekende wijn is een assemblage van maar liefst dertig verschillende percelen.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze uitstekende wijn is een assemblage van maar liefst dertig verschillende percelen.

Proefnotitie

Alexandre besloot streng te selecteren en één mooie assemblage te maken, inclusief de Vieilles Vignes-wijngaarden: 65% grenache, 20% syrah, 10% mourvèdre en 5% cinsault. Rood en zwart fruit, peper, laurier, kreupelhout, mooi elegant en prachtig in balans.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 16-18°C

Serveer met

Duif met pastinaak en tagiasche olijf.

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Châteauneuf-du-Pape

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), cinsaut/ cinsault (blauw), syrah/shiraz (blauw), mourvèdre/monastrell (blauw)

Domeininformatie

Domaine Chante Cigale

Châteauneuf-du-Pape kent vele grote namen en de wijnen genieten veel aanzien. De streek heeft een behoorlijke omvang en kent een grote variatie aan bodem­soorten. Châteauneuf komt dan ook in vele stijlen voor, uiteenlopend van uiterst verfijnd tot intens heftig. Chante-Cigale heeft zich tussen al het geweld een eigen plek verworven. Wellicht wat minder opvallend, maar met zeer serieuze en suc­cesvolle wijnen. Het domein bezit 42 hectare wijngaarden, die verspreid liggen over het gehele herkomstgebied, met een enorme verscheidenheid aan bodems, en daardoor ook aan druiven. De wijnstokken zijn oud, zo tussen de dertig en zeventig jaar, en de wijnen rijk, geconcentreerd en kruidig.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven