Cognac Grande Champagne Vieille Reserve

Cognac Grande Champagne Vieille Reserve

Maison Paul Beau
Inhoud: 0.70 l. per fles
€ 40,50 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
In de Vieille Reserve met een minimale rijping van zes jaar, zijn de aroma’s en smaken meer ontwikkeld. Denk aan rijpe perzik, cederhout en een verfijnd bittertje. De cognacs van Paul Beau blinken uit in kwaliteit en wonnen al diverse prijzen. Deze Cognac heeft alle geuren en kwaliteiten van een premier cru in huis!

Details:
Land Frankrijk
Streek Cognac
Herkomst Cognac
Kleur / Soort Distillaten
Wijn karakter Gedistilleerd
Inhoud 0.70 l.
Alcohol % 40%
Druivenras(sen) ugni blanc/trebbiano (wit)
Domeininformatie:
Maison Paul Beau
Maison Beau werd eind negentiende eeuw opgericht door de vader van Paul, Samuel. Hij breidde het wijngaardoppervlak aanzienlijk uit. Na de Eerste Wereldoorlog nam zoon Paul het bedrijf over samen met zijn vrouw Denise. Sinds 1977 draagt het huis zijn naam, maar de dagelijkse leiding is inmiddels in handen van de derde generatie. Bij Maison Paul Beau gaat de aandacht vooral uit naar de rijping van Cognac. Dit is bijzonder, omdat de meeste huizen snel rendement willen hebben op hun investeringen. De langgerijpte Cognacs van Paul Beau hebben al vele prijzen in de wacht gesleept. De wijngaarden van Paul Beau liggen voor een groot deel in de Grande Champagne en vormen een uistekende basis voor Cognac van hoge kwaliteit.
Regioinformatie:
Cognac
Cognac is een groot gebied ten noorden van Bordeaux, rond de stad Cognac. Het gebied is onderverdeeld in zes verschillende districten: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Bon Bois, Fine Bois en Bois Ordinaires. Champagne slaat hier niet op het gebied waar de mousserende wijn vandaan komt, maar op de kalkrijke bodem. Die bodem geeft heel droge basiswijn die zich uitstekend leent om te distilleren. De beste cognacs komen uit de Grande Champagne. Meestal is cognac een blend van distillaten uit verschillende gebieden. Er staat dan geen herkomstbenaming op de fles. Uitzondering is Fine Champagne, deze aanduiding wordt gebruikt als meer dan de helft van de assemblage uit brandewijn van de Grande Champagne bestaat. Voor de productie van cognac zijn vier druivensoorten toegestaan: ugni blanc, folle blanche, colombard en sémillon. De lichte basiswijn wordt twee keer gedistilleerd. De ‘première chauffe’ met een alambiek, geeft een distillaat van rond de 30˚ alcohol. De tweede distillatie, de ‘bonne chauffe’ levert een zeer hoog alcoholgehalte op. Dit wordt weer aangelengd met zuiver water tot rond de 75˚. Hierna rijpt de cognac vele jaren op fust. Deze lagering bepaalt ook de leeftijdsaanduiding op de fles. Een V.S. is minimaal 2 jaar gerijpt, de V.S.O.P. (very superior old pale) heeft een minimale rijptijd van 4 jaar gehad. X.O. (ook wel Extra of Napoléon genoemd) is minimaal 6 jaar oud. Deze leeftijdsaanduidingen kunnen per cognachuis verschillen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Cognac Grande Champagne V.S.O.P.
€ 34,95 per fles.
   
Cognac Grande Champagne V.S.O.P.
€ 34,95 per fles.
   
Cognac Grande Champagne V.S.O.P.
€ 34,95 per fles.
   
Bas-Armagnac V.S.O.P. 7 ans
Château de Lacquy
€ 52,50 per fles.
   
Cognac Grande Champagne V.S.O.P.
€ 34,95 per fles.
   
Bas-Armagnac V.S.O.P. 7 ans
Château de Lacquy
€ 52,50 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!