Colagón - Rueda

2019 Colagón - Rueda

Palacio de Bornos
Inhoud: 0.75 l. per fles
€6,40 per fles bij een afname van 6.       €7,10 per fles.
  Toevoegen   Verlanglijst      
Proefnotitie:
De voor verdejo zo typische geur- en smaakexpressie: tropisch fruit, bloesem, knisperend met een exotische frisheid. Tegelijk vol van smaak en met een lekkere bite. De makers vulden de verdejo aan met een klein deel viura: die zorgt naast de goede zuren, groene tonen en exotische aroma’s van verdejo voor soepele fruitigheid. De wijn is prachtig in balans met een mooie diepgang.

Schenkadvies:
nu tot 2022, 6-8°C

Serveer met:
Heerlijk als aperitief en in combinatie met tapas of frisse salades en zelfs lichte Aziatisch gekruide visgerechtjes.
Details:
Land Spanje
Streek Castilla-Léon
Herkomst Rueda
Kleur / Soort Witte wijn
Wijn karakter Fris wit
Inhoud 0.75 l.
Alcohol % 13%
Druivenras(sen) verdejo (wit), macabeo/viura (wit)
Wijnbereiding In de Colagón brengen de wijnmakers verdejo, dé druif uit deze wijnstreek samen met een klein deel viura. De eigenschappen van deze druiven vullen elkaar perfect aan: verdejo zorgt voor goede zuren, groene tonen en exotische aroma’s, terwijl viura een soepele fruitigheid toevoegt. De druiven zijn afkomstig van kalkrijke en hooggelegen wijngaarden en worden in de nacht of vroege ochtend geoogst en snel naar de koele kelders gebracht. Daar volgt een ‘macération pelliculaire’ ofwel koude inweking. Tijdens dit proces komt het sap in contact met de druivenschillen, die de typische geur- en smaakexpressie geven. Hierna worden de druiven zacht geperst en vergist op een lage temperatuur (16-18°C). De wijn blijft tot aan de botteling ‘sur lie’ (op de fijne gistsporen), wat zorgt voor balans en diepgang.
Domeininformatie:
Palacio de Bornos
Het wijngebied Rueda ligt ruim 150 kilometer ten noordwesten van de stad Madrid. Uitgestrekte hoogvlakten en zachtglooiende heuvels, slechts af en toe onderbroken door een rivierdal, bepalen hier het landschap. De druivenstokken profiteren in deze gebieden van een voortreffelijke bodem. Als geen andere staat de streek Rueda model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. Op Palacio de Bornos wordt hard gewerkt om goede, perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is waar het hen om te doen is. De wijnen worden dan ook met de grootst mogelijke zorg gemaakt.
Regioinformatie:
Castilla-Léon
Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.
Reviews:

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Inloggen  Registreren

Alternatieve suggesties

Orot - Toro
Bodegas Toresanas
€6,25 per fles bij een afname van 6.      
€6,90 per fles.
   
Orot Roble - Toro
Bodegas Toresanas
€7,30 per fles bij een afname van 6.      
€8,10 per fles.
   
Huerta del Rey rosado
Palacio de Bornos
€6,25 per fles bij een afname van 6.      
€7,00 per fles.
   
Sauvignon blanc semi-dulce
€ 8,60 per fles.
   
Verdejo - Rueda
Palacio de Bornos
€ 9,10 per fles.
   
Côtes de Gascogne blanc
€5,50 per fles bij een afname van 6.      
€6,10 per fles.
   
Grüner Veltliner Lössterrassen
€8,20 per fles bij een afname van 6.      
€9,10 per fles.
   
Inzolia - Terre Siciliane
€ 7,30 per fles.
   
Verdejo - Rueda
Palacio de Bornos
€ 9,10 per fles.
   
Raventós Roig Brut - Cava
€ 8,60 per fles.
   

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!