Condrieu La Bonnette

2016 Condrieu La Bonnette - Domaine R. Rostaing

Domaine René Rostaing 0.75l

64

50

per fles

Condrieu ligt net ten zuiden van Côte-Rôtie, op het punt waar de Rhône een bocht maakt en de wijngaarden een ligging op het zuiden hebben. La Bonnette heeft een bodem van graniet, die de wijn veel mineraliteit geeft.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Condrieu ligt net ten zuiden van Côte-Rôtie, op het punt waar de Rhône een bocht maakt en de wijngaarden een ligging op het zuiden hebben. La Bonnette heeft een bodem van graniet, die de wijn veel mineraliteit geeft.

Proefnotitie

Deze Condrieu van Rostaing kent inmiddels vele fans. De expressie van de viognier afkomstig van de granieten hellingen is hier heel puur, vol spanning, complexiteit en perfecte zuren. Schitterend!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Serveer met

Plateau fruits de mer met kreeft, krab, oester en langoustine.

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Condrieu

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Viognier (wit)

Domeininformatie

Domaine R. Rostaing

René Rostaing bezat twee hectare wijngaard op de Côte Blonde en La Landonne. In de jaren tachtig kreeg hij er via zijn schoonvader Albert Dervieux nog eens vier schitterende hectare bij en vervolgens nog eens 1,4 hectare van zijn oom Marius Gentaz. Rostaing bleek een waardig opvolger van Dervieux en staat wat ons betreft op eenzame hoogte in Côte-Rôtie. Zijn wijnen hebben iets magisch en kunnen ma- gistraal mooi ouderen. Pierre Rostaing nam in 2015 het stokje van zijn vader over en heeft sindsdien zelfs nog iets extra’s weten te brengen qua zuiverheid en intensiteit. Pierre hangt overigens dezelfde filosofie aan als zijn vader: vergisting van de hele trossen, op zoek naar kracht, maar altijd met behoud van elegantie. Voor de opvoe- ding kopen ze het liefst gebruikte vaten van Domaine de la Romanée-Conti.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen