Condrieu 'Les Terrasses de l'Empire'
Condrieu 'Les Terrasses de l'Empire'

2020 Condrieu 'Les Terrasses de l'Empire' - Domaine Georges Vernay

Domaine Georges Vernay 0.75l

79

50

per fles

Deze rijke, intense wijn wordt op cuve vergist en op houten vaten opgevoed.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze rijke, intense wijn wordt op cuve vergist en op houten vaten opgevoed.

Proefnotitie

Assemblage van verschillende hoger gelegen percelen op de coteaux. Opgevoed op foudres en oudere houten barriques. Opvallend zuiver en slank, maar tegelijkertijd prachtig geconcentreerd, met tonen van witte perzik en meloen, honing en witte bloemen, in de smaak een leven­dige mineraliteit en een grote lengte.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 10-12°C

Serveer met

bij bijvoorbeeld een snoekbaars met beurre blanc, poulet de bresse of een salade met Rigotte de Condrieu (verse geitenkaas).

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 92

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Viognier (wit)

Domeininformatie

Domaine Georges Vernay

Vernay geldt als de producent die de viognierdruif liet voortbestaan en grondlegger was van de appellation Condrieu. Het domein bezit enkele van de mooiste wijn­gaarden in het hart van het herkomstgebied, waarvan de Coteau de Vernon een bijna mythische status bezit en geldt als de meest complete wijn van het gebied. Bij Vernay laat de viognier zich op zijn allermooist zien; heel puur, mineraal en even­wichtig, zonder dat deze aromatische en uitbundige druif ook maar ergens uit de bocht vliegt. Niet zo gek dat de condrieus van dit domein, geleid door Christine Vernay, dan ook alle aandacht krijgen, maar je zou haast vergeten dat ook hun Côte-Rôties tot de beste van de streek horen.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven