Crianza - Ribera del Duero
Crianza - Ribera del Duero

2017 Crianza - Ribera del Duero - Dominio de Bornos

Dominio de Bornos 0.75l

15

95

per fles

Ook Dominio de Bornos staat model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. De wijn rijpte twaalf maanden in Franse barriques.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Ook Dominio de Bornos staat model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. De wijn rijpte twaalf maanden in Franse barriques.

Proefnotitie

Verleidelijke neus met tonen van wilde rode bessen, cacao, iets van vanille en een aangename toast. Het smaakpalet is breed met volop sappig fruit, een heerlijke bite en smeuïge tanninen in de afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Ribera del Duero

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Dominio de Bornos

Na het succes in Rueda breidde Palacio de Bornos haar activiteiten steeds verder uit in de autonome regio Castilla-y-León. Allereerst ten westen van de DO Rueda, in Toro, waar ze inmiddels twintig hectare wijngaard bezitten. Na Toro volgden nieuwe projecten in de vooraanstaande DOC’s Ribera del Duero en Rioja, genaamd Dominio de Bornos en Lagar de Bornos. Ook hier worden we getrakteerd op boeiende, complexe rode wijnen. Ieder met een geheel eigen karakter en stijl. Zo bevinden de wijngaarden in Ribera del Duero zich op relatief grote hoogte tussen 700 en 850 meter, waarbij de verschillen in dag- en nachttemperaturen groot zijn.

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven