Crianza - Ribera del Guadiana (1,5 Ltr)

2017 Crianza - Ribera del Guadiana (1,5 Ltr) - Bodegas Alvear

Palacio Quemado 1.50l

22

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Gemaakt van 100% tempranillo en negen maanden opgevoed op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn kreeg vervolgens nog een jaar flesrijping op de bodega. De Crianza ontwikkelde in alle rust expressieve aroma’s van bramen, bessen en zoethout en een voluptueuze en sappige smaak.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 16-18°C

Details

Streek

Extremadura

Herkomst

Ribera del Guadiana

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

1.50l

Alcohol %

14%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Bodegas Alvear

In de provincie Extremadura ligt langs de grens met Portugal het kleine DO-gebied Ribera del Guadiana. Wij werden over dit opkomende wijngebied getipt door onze vriend Iñigo Manso de Zuñiga, die door het bekende huis Alvear uit Montilla was gevraagd voor een adviserende rol bij het wijndomein Palacio Quemado. De terroir van Ribera del Guadiana bestaat uit bruinrode aarde, is stenig en rotsachtig en ideaal voor wijnbouw.

Regioinformatie

Extremadura

Ribera del Guadiana ligt in de provincie Extremadura, langs de grens met Portugal. In dit kleine gebied werd altijd veel wijn geproduceerd, maar pas in 1998 kreeg het de DO-status. Het bekendste gebied is het Tierra de Barros, vernoemd naar de vruchtbare kleibodem. De terroir van Ribera del Guadiana bestaat uit bruinrode aarde, is stenig en rotsachtig en ideaal voor wijnbouw. Er staan vooral lokale druivenrassen aangeplant, maar steeds vaker ook bekendere internationale rassen. Langzaam, maar heel zeker stijgt het kwaliteitsniveau van de wijnen onder aanvoering van de lokale ‘conseja regulador’ in Extremadura. Dit is het uitvoerende orgaan van de DO’s binnen de autonome regio.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen