Crianza - Ribera del Guadiana
Crianza - Ribera del Guadiana
Alle wijnen

2019 Crianza - Ribera del Guadiana

Palacio Quemado 0.75l

11

75

per fles

Gemaakt van 100% tempranillo en negen maanden opgevoed op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn kreeg vervolgens nog een jaar flesrijping op de bodega.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Gemaakt van 100% tempranillo en negen maanden opgevoed op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. De wijn kreeg vervolgens nog een jaar flesrijping op de bodega.

Proefnotitie

De Crianza ontwikkelde in alle rust expressieve aroma’s van bramen, bessen en zoethout en een voluptueuze en sappige smaak.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Past perfect bij winterse gerechten, zoals stoofschotels, rundvlees en klein wild. Heerlijk bij een tajinevan konijnenbout met kaneel en abrikoos. Of als avondwijn bij een stukje kaas.

Details

Streek

Extremadura

Herkomst

Ribera del Guadiana

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Bodegas Alvear

Palacio Quemado bevindt zich in de D.O. Ribera del Guadiana, een klein wijngebied in de provincie Extremadura in het zuidwesten van Spanje. Wat deze streek en de terroir karakteriseert, is de bruinrode aarde. Deze is stenig en kalkrijk, wat ideaal is voor wijnbouw. De familie Alvear, een wijnfamilie die teruggaat tot begin 18e eeuw, stichtte Palacio Quemado in 1999.

Regioinformatie

Extremadura

Ribera del Guadiana ligt in de provincie Extremadura, langs de grens met Portugal. In dit kleine gebied werd altijd veel wijn geproduceerd, maar pas in 1998 kreeg het de DO-status. Het bekendste gebied is het Tierra de Barros, vernoemd naar de vruchtbare kleibodem. De terroir van Ribera del Guadiana bestaat uit bruinrode aarde, is stenig en rotsachtig en ideaal voor wijnbouw. Er staan vooral lokale druivenrassen aangeplant, maar steeds vaker ook bekendere internationale rassen. Langzaam, maar heel zeker stijgt het kwaliteitsniveau van de wijnen onder aanvoering van de lokale ‘conseja regulador’ in Extremadura. Dit is het uitvoerende orgaan van de DO’s binnen de autonome regio.

Reviews

Inmiddels zijn er tientallen muzikanten wereldwijd fan! 

Mijn lievelingswijn is de rode Palacio Quemado Crianza, een schitterende, volle, zachte wijn met lichte houttoets. En ik ben niet de enige die hem zo lekker vindt. Als bluesliefhebber bezoek ik vaak concerten en schrijf ik voor bluesmagazine.nl. De beroemde bluesgitarist Joe Bonamassa is sinds zijn eerste optreden in Nederland een goede vriend geworden. Toen ik hem eens op zijn verjaardag uit zes wijnen zijn favoriet liet kiezen, koos hij deze Crianza. Bij elk interview neem ik nu een Palacio Quemado voor hem mee. Inmiddels zijn er tientallen muzikanten wereldwijd fan van deze wijn! - André Wittebroek

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven