Côté Mer rosé - Collioure

2018 Côté Mer rosé - Collioure - Domaine de La Rectorie

Domaine de La Rectorie

14

75

per fles bij een afname van 6 / 19,25 per fles

De assemblage bestaat uit 60% grenache noir, 30% syrah en 10% carignan. De vergisting vindt plaats op barriques gevolgd door een opvoeding van zeven maanden ‘sur lie’ met bâtonnage.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

De assemblage bestaat uit 60% grenache noir, 30% syrah en 10% carignan. De vergisting vindt plaats op barriques gevolgd door een opvoeding van zeven maanden ‘sur lie’ met bâtonnage.

Proefnotitie

Een schitterende stevige ‘eetrosé’ met op de neus rood fruit als frambozen. De smaak is krachtig en complex en biedt kruidigheid en balans door de frisse zuren. De afdronk is lang en heeft een heerlijke zilte toets. Deze rosé kun je makkelijk een paar jaar wegleggen.

Schenkadvies

Nu tot 2023, 10-12°C

Serveer met

Deze wijn komt perfect tot zijn recht aan tafel met de lokale specialiteit anchoïade (een pikante dip van ansjovis met crudités, gekookte eieren en toast), maar ook bij geroosterde tonijnsteak, mediterrane visgerechten of verse sardientjes van de grill met paprika en venkel.

Details

Streek

Roussillon

Herkomst

Collioure

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw), carignan/cariñena/carignano/mazuelo (blauw)

Domeininformatie

Domaine de La Rectorie

Langs de kustweg van Perpignan naar Spanje ligt het schilderachtige gebied Côte Vermeille. Op de tamelijk steile hellingen bevinden zich de terrasvormige wijngaarden, die tot vlak aan zee reiken. Centrale plaats in dit kleine wijngebied is het stadje Banyuls, waaraan de vin doux naturel zijn naam ontleent. Domaine de La Rectorie is gevestigd in Banyuls en behoort al generaties lang toe aan de familie Parcé. Nergens wordt zoveel respect getoond voor de terroir als op dit domein. De wijngaarden van La Rectorie bestaan uit een dertigtal percelen, die niet alleen verschillend zijn gelegen, maar ook qua bodemstructuur en aanplant sterk uiteenlopen. Jaarlijks worden er dertig verschillende wijnen gemaakt. De druiven van elk perceel worden apart gevinifieerd en pas in een later stadium met elkaar geassembleerd. Dit betekent heel veel werk, maar resulteert wel in wijnen van uitermate hoge kwaliteit, wat veel voldoening geeft.

Regioinformatie

Roussillon

Door de Vins de Pays d'Oc wordt Roussillon vaak in een adem wordt genoemd met de Languedoc. Toch is het verstandig om deze streek apart te bekijken. De ligging tegen de Pyreneeën en de Spaanse grens maakt namelijk dat deze streek zowel cultureel als klimatologisch zeer verschilt van de Languedoc. Het klimaat is het zonnigste van Frankrijk en kent hoge temperaturen. Door de sterke wind uit zee en uit de Pyreneeën wordt dit echter gedeeltelijk gecompenseerd. De bewoners voelen zich qua cultuur verwant met de Catalanen aan de andere zijde van de grens. Deze invloed heeft ondermeer tot gevolg dat er een grote diversiteit aan wijnen wordt geproduceerd.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen