Côtes de Bordeaux Cadillac

2014 Côtes de Bordeaux Cadillac - Château Clos Chaumont

Château Clos Chaumont 0.75l

19

35

21.50

per fles bij een afname van 6 / 20,00 per fles

Een voortreffelijke creatie van merlot, aangevuld met cabernet-sauvignon en cabernet franc. De rendementen zijn altijd laag en de wijn wordt opgevoed op eikenhouten barriques.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een voortreffelijke creatie van merlot, aangevuld met cabernet-sauvignon en cabernet franc. De rendementen zijn altijd laag en de wijn wordt opgevoed op eikenhouten barriques.

Proefnotitie

Een aantrekkelijke complexe neus, met aroma’s van rijp rood en zwart fruit, pruimen, specerijen, vanille en iets van laurier. Mooie rijpe fruittonen en elegante tanni­nen eindigend in een lange fijne afdronk. Prachtig!

Schenkadvies

Nu tot 2026, 16-18°C

Serveer met

Lekker bij klassieke vleesgerechten, als beef wellington, boeuf bourguignon en hazenpeper.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Côtes de Bordeaux Cadillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Clos Chaumont

Een wijn die het verdient om ontdekt te worden. Vanaf de dag dat de Nederlandse eigenaar Pieter Verbeek dit chateau halverwege de jaren negentig kocht, koos hij voor kwaliteit. De eerste jaren werd hij geadviseerd en bijgestaan door een andere Nederlander, Kees van Leeuwen van Château Cheval Blanc. Toen deze geen tijd meer had door zijn werk aan de universiteit, vond Verbeek Hubert de Boüard van Château Angélus bereid het advieswerk van Van Leeuwen over te nemen. Na het overlijden van Pieter in 2017 hebben de kinderen met eenzelfde passie zijn ‘levenswerk’ op zich genomen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen

Montagne Saint-Emilion

2018 Montagne Saint-Emilion

Vieux Chateau Saint André 0.75l

21 60 23.95

per fles bij een afname van 6 / 22,30 per fles

L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru

2018 L'Esprit de Barberousse - Saint-Emilion Grand Cru

Château Barberousse 0.75l

19 25 21.50

per fles bij een afname van 6 / 19,95 per fles

Saint-Emilion

2018 Saint-Emilion

Château Barberousse 0.75l

15 50 17.25

per fles bij een afname van 6 / 15,95 per fles

Tierra Alta en 2 maderas - Ribera del Duero

2017 Tierra Alta en 2 maderas - Ribera del Duero

Bodegas Valduero 0.75l

22 95 25.50

per fles bij een afname van 6 / 23,75 per fles

Saint-Emilion

2018 Saint-Emilion

Château Barberousse 0.75l

15 50 17.25

per fles bij een afname van 6 / 15,95 per fles