Elise syrah-merlot - Pays de l'Hérault
Elise syrah-merlot - Pays de l'Hérault

2021 Elise syrah-merlot - Pays de l'Hérault

Moulin de Gassac 0.75l

10.25

9

25

per fles bij 6 flessen,
9,50 per fles

Gemaakt van druiven afkomstig van streng geselecteerde wijngaarden met enkel oude stokken en een bodem van kalksteen. De assemblage bestaat voor 60% uit zwoele en sappige merlot en 40% uit heerlijk peperige syrah. De wijn wordt ongeveer negen maanden opgevoed op eikenhouten vaten.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Gemaakt van druiven afkomstig van streng geselecteerde wijngaarden met enkel oude stokken en een bodem van kalksteen. De assemblage bestaat voor 60% uit zwoele en sappige merlot en 40% uit heerlijk peperige syrah. De wijn wordt ongeveer negen maanden opgevoed op eikenhouten vaten.

Proefnotitie

Heerlijk donker fruit op de neus, met ook iets van bloemen en specerijen. In de mond mooie fruittonen, iets aards, en een energieke, kruidige afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Heerlijk bij gekruide kipgerechten, stoofvlees, entrecote en lam.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Pays de l‘Hérault

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Syrah/shiraz (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Moulin de Gassac

Begin jaren negentig startte Aimé Guibert, eigenaar van het wereldberoemde wijndomein Mas de Daumas Gassac, het project ‘Moulin de Gassac’. Hij contracteerde wijnboeren die mee wilden werken aan de creatie van een originele wijn, gemaakt van traditionele druiven en afkomstig van de coteaux. Zijn idee was even simpel als duidelijk: zoek in iedere vallei, bergplooi en op elke heuvel naar kleine wijngaarden met een goede terroir, vinifieer de verschillende druiven apart en maak er een wijn ‘zoals vroeger’ van. In 2016 overleed pionier Aimé Guibert, maar het prachtige domein wordt op kundige wijze voortgezet door zijn vrouw en vier zoons.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven